Gratis webinar Mag ik je grootluisteren? Vertel! (II) – van 16-17.30 uur

Mag ik je grootluisteren

Gratis webinar Mag ik je grootluisteren? Vertel! –  Ter viering van het verschijnen van mijn boek Mag ik je grootluisteren? Vertel! organiseer ik op 2 maart mijn 2e gratis grootluisterwebinar. In mijn webinars leg ik verschillende theoretische modellen uit het boek uit én gaan we daar samen interactief mee aan de slag. Waarom? Omdat het mijn grote wens is dat de komende jaren tenminste 300.000 mensen de magie van grootluisteren mogen ervaren – zodat we elkaar veel vaker de vraag stellen: “Heb je er behoefte aan dat ik je even grootluister? Vertel!”

Deze webinars zijn geschikt voor iedere professional die gerichter en gelaagder wil kunnen luisteren om nóg meer uit persoonlijke en zakelijke gesprekken te kunnen halen (ten behoeve van het grotere geheel).

Wil je spontaan aansluiten op 2 maart? Welkom. Hier is de zoomlink:

https://us02web.zoom.us/j/3257755214?pwd=K2pwWGY0aWduczdOTm5ITGcySkx3Zz09

Inhoud webinar Grootluisteren II morgen 

Graag sluit ik aan bij jouw en jullie specifieke leer en ontwikkelwensen als het om (groot) luisteren gaat. Dit webinar is een vervolg op het 1e webinar. Met plezier bied ik de volgende thema’s aan. Ik hoor op 2 maart graag waar je voorkeur naar uitgaat!

 • Thymos – Hoe belangrijk is erkenning in gesprekken en in persoonlijke en/of collectieve trauma verwerking? Welke manieren zijn er om de ander(en) optimaal erkenning geven voor wat we horen? Vanwaaruit of en waarvoor geven we erkenning? Hoe weet je of je op de juiste manier erkenning hebt gegeven?
 • Kairos/Chronos – Op welke manieren speelt de factor tijd (lineair, circulair) een rol in persoonlijke, organisatorische en/of maatschappelijke transformatieprocessen? Wat betekent bijvoorbeeld het begrip ‘Ma’? Hoe ga jij om met tijd? Waar is het nu tijd voor? Persoonlijk? Organisatorisch? Maatschappelijk? Hoe leidt tijd tot synchroniciteit? Welke rol speelt de paradox van snelheden in politiek-bestuurlijke beleidsprocessen?
 • Ikanós – Vele professionals doorlopen rond hun 40ste de transformatie van talent/professional naar leider/meester/meesterkunstenaar – hoe herken je deze transformatie en waarom zijn hoogvliegers er zo blij mee?
 • Telos – Naar welk ‘hoogste’ doel of hoogste vorm van (zelf)ontwikkeling (doen/zijn) streef jij  persoonlijk, organisatorisch en/of maatschappelijk?
 • Oefenen met concrete casussen – breng graag actuele wensen mee en problemen mee in! Formuleer je probleem of wens alvast (in gedachten of op papier) in 1-3 (korte) zinnen.

  Inhoud Webinar Grootluisteren I

  Tijdens het 1e webinar zijn deze onderwerpen aan de orde gekomen. Hierop borduren we op 2 maart voort:

  • Het verschil tussen horen, luisteren en grootluisteren – hoe geef je en geven we gehoor?
  • Hoe present ben jij op dit moment – op een schaal van 0-100? Aandacht is niet waar jij aan dacht! Wat is er nodig om meer om zelfs volledig present te kunnen zijn bij jezelf, de ander(en), de groep, de/onze omgeving, bij wat er door ons wil ontstaan? Wat heb jij nodig om je in het moment te kunnen resetten?
  • Hoe ga je om met oordelen versus je oor delen?
  • Waarnemen – Hoe objectief, subjectief en ruim neem je waar?
  • Hoe groot luister jij? Op een tijdlijn van 7 generaties terug en 7 generaties vooruit? En op de as van het binnenste van de aarde en de kosmos? Welke magische effecten en gebeurtenissen ervaar je wanneer je jezelf of anderen grootluistert?
  • Hoe zorg jij voor een ‘heilige, veilige luisterruimte’? Voor jezelf en voor je cliënten? Wie zijn jouw steunpilaren / matruschka’s – wie luisteren jou groot? Waar heb jij behoefte aan?
  • In hoeverre heb je al je praktische en energetische (rand)voorwaarden op orde om met een open geest, open hart en open wil te kunnen luisteren?
  • Luistertest – Wel luistertype ben jij? Luister je (vooral) relatiegericht, tijdgericht, inhoudsgericht of bijvoorbeeld procesgericht? In welke luisterrol(len) of facetten wil je je ontwikkelen? – Luistertest vind je in de bijlage.
  • Diverse luisterrollen: gidsen, volgen/getuige zijn, sturen, motiveren, provoceren – wat doe je wanneer in je begeleiding van een persoon, groep of proces?
  • Luisteren en grootluistervragen stellen op de lagen van de meest voorkomende gespreks- en beleidscyclus: probleem/wens – ernst – oorzaak – plan- uitvoerbaarheid – doeltreffendheid – oplossing/ideaal
  • Luisteren en grootluistervragen stellen op de lagen van meest voorkomende persoonlijke, organisatorische en maatschappelijke ontwikkelingscyclus: biografie – waarden – vaardigheden – ontwikkelwensen – pijn – plek – parels – overtuigingen (loslaten) – je verhouden tot het niet weten – vinden van het antwoord op de vragen: wie ben ik/wat wil ik/wat wil het leven van mij – Lopen/actie ondernemen – synchroniciteit – meesterschap, welzijn, waardigheid, hoop, verlangen, positief toekomst perspectief/ideaal.
  • Vormen van intelligentie en hoogbegaafdheid – Hoe ben je intelligent en hoe wil jij je diverse vormen van intelligentie ten goede laten komen aan onze samenleving?

Veiligheid

Bij Haagse Hoogvliegers hechten we grote waarde aan ieders veiligheid en integriteit tijdens de trainingen die we verzorgen. Voel en deel graag (vooraf) wat jij nodig hebt om je helemaal senang te kunnen voelen. Het maken of verspreiden van opnames is niet toegestaan.

Presentie

We vinden het fijn als je tijdens onze trainingen helemaal en vreugdevol aanwezig wilt zijn: bij je eigen ontwikkeling, bij de ontwikkeling van de andere aanwezigen en bij de wijsheid die zich vanuit het grotere geheel ‘soms zomaar’ aandient.

Weet: bij ons mag je altijd zijn wie je bent, om te worden wie je bent, maar nog niet kunt zijn. En je mag het worden, op jouw manier en in jouw tijd!

Prijs

Gratis!

OVER PETRA HIEMSTRA
Dit webinar wordt verzorgd door Petra Hiemstra, Directeur van Haagse Hoogvliegers. Ik ben een opgewekte, nuchtere en ‘oprjochte’ Friezin, met een passie voor de schoonheid van het woord, poëzie, filosofie en literatuur. Als echte ‘Giving Backer’ ontmoet (en verbind) ik graag mensen die, net als ikzelf, ambitieus en maatschappelijk betrokken zijn. Mensen die hun dromen verwezenlijken en die ervoor openstaan om elkaar daarbij te ondersteunen. Ik geloof dat juist de mensen die veel geven, ook zelf regelmatig inspiratie en ‘voeding voor de ziel’ verdienen.

PUBLICATIES

 • Ministeries voor de Nieuwe Tijd – 2022 – 25 Euro – Over grootluisteren op macroniveau
 • Mag ik je grootluisteren? Vertel! – 2022 – 25 Euro – Methodiekboek-in-wording – Tussenboek over de relatie tussen Liefdevol Leiderschap en Grootluisteren
 • LuisterLiefde – Dichtbundel – 2022 – 25 Euro
 • Handboek Ik Luister Je Groot – 2022 – 7,50 Euro – Dit handboek is geschikt voor iedereen die behoefte heeft aan een coachtraject maar voor wie dat nu te tijdsintensief of te duur is of die voorafgaand aan een coachtraject alvast één en ander voor zichzelf wil uitwerken.

Als grootluisteraar ben ik eindeloos geboeid door hoe ik nóg beter, gerichter, gelaagder, verfijnder en dus effectiever kan grootluisteren op persoonlijk, organisatorisch en maatschappelijk niveau. Daarin leer ik graag van en samen met jou.

HAAGSE HOOGVLIEGERS – LEERKLIMAAT – INTIEM, INCLUSIEF EN INTERACTIEF
Bij Haagse Hoogvliegers vind je een platform waar je mensen ontmoet die ervoor openstaan om elkaars dromen een stap verder te brengen. We creëren samenkomsten waar je inzicht, inspiratie en energie van krijgt. In algemene zin ligt het tempo hoog en kennen onze trainingen een hoge informatiedichtheid.

Vooral nieuwsgierige, betrokken en leergierige mensen zullen hun hart kunnen ophalen bij onze trainingen en leergangen. Als trainers doen we hun uiterste best om een zo interactieve en veilig mogelijk leeromgeving te creëren. Daarop zijn we ook aanspreekbaar. Daarnaast omarmen wij de principes van ‘inclusiviteit & wederkerigheid’.

We vragen al onze gasten:
•    oprecht nieuwsgierig te zijn naar de aanwezigen en hun dromen;
•    met de intentie aanwezig te zijn om te kijken of je deze dromen een stap verder kunt brengen;
•    aanschuivers zoveel mogelijk bij je gesprek te ‘includeren’;
•    net iets langer te luisteren dan te praten (60/40);
•    ook de trainer(s) ‘groot te luisteren’ bij voorkeur via oprecht geïnteresseerde open vragen (appreciative inquiry).

 

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.


Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 02/03/2023
16:00 - 17:30

Categorieën

Beschikbare plaatsen:
90

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

Het CoachKwartiertje – Soms heb je NU behoefte aan een luisterend oor. Warme aandacht voor JOU. Een paar goede vragen die zaken verhelderen of in een ander licht zetten. Liefdevolle en heldere reflectie van een neutraal persoon. Intervisie over een lastige casus. Voor al die momenten is het Coachkwartiertje bedoeld. Het CoachKwartiertje is een kort […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]