Training Ik Luister Je Groot – Professioneel luisteren voor leiders

Ik Luister Je Groot – Professioneel luisteren voor leiders
Voor professionals die hun luistervaardigheid naar een nóg hoger niveau willen tillen.

Bij Haagse Hoogvliegers luisteren we net zolang naar je tot je straalt en excelleert. Uit eigen praktijk weten we hoeveel magische momenten goed en diep luisteren oplevert. Hoeveel rust het creëert en hoe veel soepeler samenwerking verloopt. Luisteren is zonder twijfel de belangrijkste vaardigheid voor leiders. Helaas is goed luisteren lastiger dan het lijkt: veel mensen horen wel wat iemand zegt, maar luisteren niet echt — laat staan dat ze de ander begrijpen of ervoor zorgen dat deze zich begrepen voelt. Onder andere vanuit de ‘Theorie U’ van Otto Scharmer geven we je in deze training inzicht in verschillende manieren van luisteren en behandelen we technieken om je gesprekspartners en relaties beter te verstaan en begrijpen. Je leert hoe je voorkomt dat jouw aannames en oordelen je in de weg zitten. Je leert effectieve gesprekstechnieken om gericht door te vragen zodat anderen je meer willen vertellen. En je leert tussen de regels door te luisteren naar de bedoelingen, zorgen en wensen van je gesprekspartner. Want of je nu consultant, verkoper of politicus bent: goed luisteren is de basis van je vak!

RESULTATEN
Meer helderheid, energie en vreugde in gesprekken. Meer waardering en erkenning van je (gespreks)partner(s). Mét meer rust en prettige relaties tot gevolg.

Deze workshop leert je

 • in welk type luisteraar je bent.
 • professioneel luisteren (ook interessant voor reeds ervaren luisteraars)
 • jezelf en anderen reflectief groot luisteren.
 • luisteren op micro, meso en macro niveau (vanuit de toekomst die zich aandient).
 • Luistermoeheid voorkomen.
 • problemen en verantwoordelijkheden daar laten waar ze horen
 • ruimte te scheppen voor je eigen genialiteit en die van anderen.
 • Sensitief worden voor woorden achter woorden;
 • het contact verbeteren met collega’s, klanten, stakeholders en jezelf
 • zoveel mogelijk ‘Ja’s!’ ontlokken in gesprekken.

VOOR WIE
Deze training is bedoeld voor iedereen die beroepsmatig regelmatig gesprekken voert en op alle niveaus (nog) beter wil leren luisteren. Meer specifiek: ondernemers, consultants, verkopers, account managers, leidinggevenden, journalisten en politici.

WAAR EN WANNEER
Wanneer?                              Woensdagmiddag 22 april, van 13.30 tot 17.30 uur + borrel tot 18.30 uur
Waar?                                       Esperantoplein 5-19, Den Haag (gratis parkeren)
Je investering:                        € 60,50 (incl. koffie, thee, lekkers, borrel en BTW)
Max. aantal deelnemers:      12

PROGRAMMA
13.00-13.30 uur                     Ontvangst met koffie en thee & kennismaking (zonder lunch)
13.30-14.00 uur                     Welkom & voorstelronde deelnemers
14.00-17.00 uur                     Training IK LUISTER JE GROOT door Petra Hiemstra
17.00-17.30 uur                     Afsluiting & feedforward voor de trainer
17.30-18.30 uur                     Borrel/Napraten


TRAINER

Deze training wordt verzorgd door Petra Hiemstra, Directeur van Haagse Hoogvliegers. Ik ben een opgewekte, nuchtere en ‘oprjochte’ Friezin, met een passie voor de schoonheid van het woord, poëzie, filosofie en literatuur. Als echte ‘Giving Backer’ ontmoet (en verbind) ik graag mensen die, net als ikzelf, ambitieus en maatschappelijk betrokken zijn. Mensen die hun dromen verwezenlijken en die ervoor openstaan om elkaar daarbij te ondersteunen.

Ik geloof dat juist de mensen die veel geven, ook zelf regelmatig inspiratie en ‘voeding voor de ziel’ verdienen.

Bij Haagse Hoogvliegers luisteren we net zo lang naar onze cliënten en relaties totdat zij stralen en excelleren. Daarna verbinden we hen desgewenst actief met anderen die voor het realiseren van hun dromen en wensen van belang zijn. Dat doen we al vijf jaar lang met veel plezier en succes. Wij zijn nu toe aan een stuk schaalvergroting. Immers: hoe meer mensen elkaar groot kunnen luisteren, hoe leuker het leven wordt. De afgelopen maanden hebben we daarom de training Ik luister je groot ontwikkeld. Het is onze wens de komende jaren tenminste 3000 mensen te trainen in het elkaar groot luisteren. De training is gericht op het verbeteren van (zakelijke en persoonlijke) relaties, het verminderen van stress en het vergroten van productiviteit door de kracht van luisteren te benutten.

HAAGSE HOOGVLIEGERS
Bij Haagse Hoogvliegers vind je een platform waar je relevante mensen kunt ontmoeten. Mensen die ervoor openstaan elkaars dromen een stap verder te brengen. Een plek waar je energie brengt én krijgt, waar je (zeer) betaalbaar kunt investeren in het vergroten van je persoonlijk leider- en meesterschap door verdiepende workshops én waar je nieuw werk kunt lanceren.

LEERKLIMAAT – INTIEM, INCLUSIEF EN INTERACTIEF
Vooral nieuwsgierige, betrokken en leergierige mensen zullen hun hart kunnen ophalen bij de trainingen en workshops in ons VerdiepingsProgramma. De trainers doen hun uiterste best om een zo interactieve en veilig mogelijk leeromgeving te creëren. Daarop zijn zij ook aanspreekbaar. Daarnaast omarmen wij de principes van ‘inclusiviteit & wederkerigheid’. We vragen al onze gasten:

 • oprecht nieuwsgierig te zijn naar de aanwezigen en hun dromen;
 • met de intentie aanwezig te zijn om te kijken of je deze dromen een stap verder kunt brengen;
 • aanschuivers zoveel mogelijk bij je gesprek te ‘includeren’;
 • net iets langer te luisteren dan te praten (60/40);
 • ook de trainer(s) ‘groot te luisteren’ bij voorkeur via positieve vraagstelling (appreciative inquiry).

AANMELDEN – GOED OM TE WETEN
Je kunt je hieronder direct inschrijven voor deze lancering. Je betaalt de toegangsprijs voor de workshops altijd vooraf; het bedrag is incl. BTW, koffie, thee, lekkers & borrel. Om eigen investeringen in je ontwikkeling zo aantrekkelijk mogelijk te maken, proberen we de kosten zo laag te houden. En beperken we de administratieve lasten tot een minimum. We geven geen geld retour. Heb je betaald en kun je onverhoopt niet? Dan mag je iemand anders jouw plaats laten innemen. Lastminute beslissen kan altijd. Check of bel even of er nog plek is. Zo ja, dan ben je van harte welkom.


JE BENT VAN HARTE WELKOM! WE KIJKEN UIT NAAR JE KOMST!

 

 

 

 

 

 

 

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 22/04/2015
13:30 - 17:30

Locatie
Magazijn WestWing

Categorieën

Beschikbare plaatsen:
3

0 SCHRIJF EEN REACTIE

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *