Masterclass Levenskunst

Levenskunst uit de Keuken

Filosoferen is verwonderen. Is je oordeel opschorten en kijken, onderzoeken, vragen stellen. Wat is een goede vraag? Waar kijk je naar? Hoe kijk je? Hoe leef je? Hoe eet je? Welke vragen stel je je ten aanzien van innerlijke vrijheid, wijsheid en zelfkennis? Wat is voor jou een goed, mooi of vervuld leven? Wat hadden filosofen uit het verleden daarover te zeggen? Welk nut en toegevoegde waarde hebben hun inzichten en wijsheid en in ons leven van alle dag?

In deze masterclass over de filosofische traditie van culinaire levenskunst – Geluk en wijsheid voor beginners en gevorderden – brengen we opnieuw we twee werelden samen. Die van Martijn Rozing, filosoof en humanist en die van Michiel de Bruijn, topkok met eigen kookstudio in Binck36.

Is het iets voor mij? Aanbevolen voor: levensgenieters en filosofische fijnproevers!
Bij Haagse Hoogvliegers geloven we dat zij die veel geven, ook regelmatig voeding voor de ziel verdienen. Zodat je energiek kunt blijven doen wat je het liefste doet.Iedere maand nodigen we een trainer uit om zijn of haar werk te lanceren. De ene keer betreft het een thema wat ons nieuwsgierig maakt, de andere keer is het nieuw werk waarmee de trainer veel (nieuwe) mensen wil bereiken. En enkele keren per jaar, zoals komende maand, brengen we twee bijzondere mensen bij elkaar omdat dat a) zelf heel leuk vinden en b) we  benieuwd zijn wat die mix gaat brengen. Wij zijn simpelweg fan van topkok Michiel de Bruijn (Chefs On Tour, Binckhorst). De Masterclass en proeverij Kunst uit de Keuken was vorig jaar een groot succes. Dit jaar matchen we Michiel met filosoof Martijn Rozing en ligt de nadruk op culinaire en filosofische levenskunst.

De ervaring leert dat deelnemers op onze VrijdagMiddagen vooral komen om iets nuttigs te leren. Met één uitzondering. Een proeverij ‘Kunst in (of zo je wilt: uit) de keuken’. Deze Masterclass was vorig jaar één van de absolute hoogtepunten uit het programma. Dus…Ja, dat denken we wel. Veel willen we er niet over kwijt eigenlijk. We nodigen je uit om vanuit vertrouwen te komen proeven en ervaren. Als je van heel, héél lekker eten houdt, en enige verdiepende filosofische reflectie rondom het thema Levenskunst niet schuwt, dit het moment is om aan te schuiven.

Wanneer, waar en wat kost het?

Wanneer: vrijdagmiddag en avond 20 juni (15.30-21 uur)

Waar: Proeflokaal Chefs on Tour, Binck 36, Den Haag

Minimaal aantal deelnemers: 10 (en maximaal 20)

Je investering: 75 Euro (incl. Masterclass diner, drankjes, koffie, thee en BTW), te voldoen voor: 16 juni i.v.m. de inkoop van alle ingrediënten.

Programma

15.30 uur – Ontvangst

16.00 uur – Welkom & kennismaking door Petra Hiemstra

16.30 uur – Masterclass door Martijn Rozing

17.15 uur – Proeverij (5 gerechten) door Martijn en Michiel

20.30 uur – Reflectie door Petra Hiemstra

21.00 uur – Einde avond.

 

En wat levert het op….

Martijn Rozing
is docent, trainer, filosofisch consulent en humanistisch geestelijk begeleider. Zijn focus ligt op verhelderen van onze wijze van leven. In onze tijd gaat het voor velen steeds vaker over de vraag: hoe moet ik leven? De kernvraag van de filosofische levenskunst. Martijn brengt deze vraag opnieuw onder de aandacht. Door vragen te stellen, filosofische perspectieven aan te reiken en samen met anderen alledaagse ervaringen te onderzoeken. Hij spreekt, luistert, verheldert en verruimt onze horizon. In de masterclass verzorgt hij een prikkelde inleiding over levenskunst. Samen met Michiel nodigt hij rond de ervaring van het eten uit tot reflectie, ruiken, proeven, proberen. Samen onderzoeken ze ter plekke de vraag hoe we puur voedsel bewerken om de pure smaak tot z’n recht te laten komen. Voor meer informatie over Martijn, zie: nl.linkedin.com/in/mrozing
Michiel de Bruijn

is eigenaar van ‘Chefs on Tour’. Zij geloven dat de wereld bomvol inspiratie zit en willen dat iedereen laten proeven. Zij stellen:Gerechten vertellen unieke verhalen. Die gaan over inspiratie en creativiteit. Maar ook over ingrediënten, de oorsprong ervan, het ambachtelijk proces, de passie voor mooie producten. Deze verhalen verdienen het om compleet door de gast geproefd te worden, het draagt bij aan de beleving. Wij vinden het belangrijk dat dit wordt opgemerkt in de ruis van een evenement. Daarom creëren wij bijzondere gerechten die de volledige aandacht van de gast verdienen.” Voor meer informatie zie: www.chefsontour.nl en/of: http://us8.forward-to-friend.com/forward/show?u=8ad05b118d4a5a249d32ecc1c&id=8e0600e55f

Wie ga je ontmoeten?
Haagse Hoogvliegers vindt, verbindt en verrijkt Hoogvliegers. Hoogvliegers zijn mensen die bovengemiddeld snel denken en/of ondernemend zijn. Mensen met lichtjes in hun ogen. Mensen die veel geven. En die zich, om optimaal te kunnen blijven geven, periodiek willen laten voeden met inspiratie en door goed gezelschap. Op VrijdagMiddagen (en soms op andere momenten) lanceren we werk van trainers in wie wij geloven.

Een lancering, wat is dat?
Haagse Hoogvliegers laat hoogvliegers stralen en excelleren. Wij merken dat trainers het prettig vinden om trainingen aan te kunnen bieden aan individuele deelnemers. En van hen goede feedback te ontvangen hoe hun werk ontvangen wordt. Daarmee kunnen zij zich verder ontwikkelen. Wij stellen hen voor hartelijke hoogvliegers, mensen, zoals jij. Wij bieden deze Masterclasses aan voor een vaste, lage prijs in ruil voor jouw goede feedforward. Direct na afloop zullen we je vragen expliciet te benoemen wat er GOED ging. Schriftelijk na afloop, horen we graag van je hoe je de masterclass hebt ervaren, hoe de training eventueel nóg beter kan en waar jij marktkansen voor de trainer ziet.

Bij Haagse Hoogvliegers omarmen we de waarden veiligheid, inclusiviteit en wederkerigheid.

We vragen al onze gasten:

·         oprecht nieuwsgierig te zijn naar de aanwezigen en hun dromen;

·         ook met de intentie aanwezig te zijn om te kijken of je deze dromen een stap verder kunt brengen;

·         aanschuivers zoveel mogelijk bij je gesprek te ‘includeren’;

·         net iets langer te luisteren dan te praten (60/40);

·         je collega deelnemers én de trainer ‘groot te luisteren’ via positieve vraagstelling (appreciative inquiry).

 

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 20/06/2014
15:30 - 21:00

Locatie
Chefs On Tour @ Binck 36

Categorieën

Beschikbare plaatsen:
2

0 SCHRIJF EEN REACTIE

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.