Magnetisch Charisma I 15 september 2020 I Dagtraining

Magnetisch Charisma – Goed spreken voor publiek kun je al. Je bent toe aan de volgende stap en aan verdieping. Je weet hoe je je publiek kunt raken, schaken en vermaken met je verhaal. Nu wil je leren hoe je in je publiek de wíl aanwakkert, zodat mensen zich vol enthousiasme voor jouw doelstellingen gaan inzetten en/of jouw verhaal verder uitdragen.

In deze training versterken we je Magnetisch Leiderschap (ook wel Magnetisch Charisma genoemd) en je vermogen om op energetisch niveau meer verbinding te maken met je publiek. En tussen je deelnemers onderling.

Gun jezelf de gunfactor

Tijdens deze dagtraining Magnetisch Leiderschap leer je je energetische vermogens gericht inzetten en managen. Ieder van ons heeft deze vermogens. Velen van ons zijn het echter ontleerd om ze effectief in te zetten. Hoewel deze laag onzichtbaar en dus ‘onpakbaar’ is, is deze laag wel degelijk voelbaar. Het op deze laag kunnen schakelen en faciliteren, maakt het voor jou, bijvoorbeeld als (dag)voorzitter of trainer, veel makkelijker om  grote groepen mensen te faciliteren, (bege)leiden en met je mee te krijgen.

Door veel bewuster met de niveaus om te gaan vanwaaruit je spreekt, kun je op relatief makkelijke manieren je Meesterschap in Sprekend Leiderschap vergroten. Als je je Magnetisch Charisma verhoogt en versterkt, door velen ook de ‘gunfactor’ of je X-factor genoemd, zul je merken dat mensen uit zichzelf, het beste van zichzelf aan jouw doelen en wensen willen geven (voluntas). En dat is… heerlijk! Dit vermogen is voor vele liefdevolle leiders die een kleine of grote rol willen spelen in het vormgeven van onze toekomstige wereld, van wezenlijk belang voor het realiseren van hun doelstellingen.

Magnetisch Charisma maakt dat je veel makkelijker schakelt met je publiek

In onze trainingen Sprekend Leiderschap leiden we je, in navolging van Aristoteles, op in 7 niveaus van luisterend spreken, en sprekend luisteren:

 1. LOGOS- Kun je je publiek meenemen met een logisch, goed gestructureerd verhaal? Zijn je argumenten goed onderbouwd?
 2. PATHOS – Kun je je publiek raken, schaken en vermaken met je verhaal? Hoe meer jij jouw verhaal vanuit je hart vertelt, hoe beter je verhaal resoneert met het hart en de ziel van je publiek.
 3. ETHOS – Wat maakt je verhaal of boodschap belangrijk voor jou? Welke waarden liggen hieraan ten grondslag? Voor welke waarden zet jij je in?
 4. THYMOS – De universele behoefte van ieder mens is om zich helemaal gezien, gehoord, ERKEND, geliefd en geholpen te voelen voordat hij meegaat in jouw verhaal. Of voordat jij persoonlijke, organisatorische, historische, culturele of bijvoorbeeld maatschappelijke pijn met je publiek kunt transformeren in welzijn. Waar moet/kun/wil je vanuit jouw persoonlijk leiderschap erkenning voor geven? Hoe grootmoedig doe je dat?
 5. VOLUNTAS – Als leider en spreker wil je graag dat je publiek uit zichzelf het beste van zichzelf gaat schenken aan jouw dromen en idealen. Hoe wakker je de wil in je publiek aan? Welk nieuw gedrag wil je na je presentatie zien en ervaren bij je publiek?
 6. TELOS – Als spreker heb je de mogelijkheid om mensen boven zichzelf uit te laten stijgen, door daarvoor, samen met hen, de juiste omstandigheden te scheppen en creëren. Om hen bij te staan in het zich laten ontvouwen van hun persoonlijke en collectieve potentieel. In hoeverre heb en ben je helder over de pijn en de parels die jouw Positieve Toekomst Perspectief of Persoonlijke Waarde Propositie gaan opleveren voor wie?  In hoeverre sluit jouw verhaal, voorstel, betoog of pleidooi aan bij de biografie, waarden, vaardigheden, ervaringen en idealen van de mensen in je publiek?
 7. MAGNETISCH CHARISMA – Magnetisch Leiderschap is de 7e laag die we trainen met mensen die veel (willen gaan) spreken en nóg meer met hun publiek willen bereiken. Je ervaart hoe ánders je boodschap op je publiek overkomt als je vanuit hart- en ziel spreekt. En wat je daarmee met je publiek kunt bewerkstelligen. Gun jezelf de gunfactor!

De waarde van welsprekendheid

Eeuwenslang is welsprekendheid onderwezen aan universiteiten. Het oudste en mogelijk meest bekende werk over eloquentie is het boek Opleiding tot redenaar, geschreven door retoricus Quintellianus al in de eerste eeuw na Christus. De Romein stelde dat ‘de eerste vereiste van welsprekendheid duidelijkheid is’. En van hem mag je er tenminste 75 jaar over doen om een MeesterSpreker te worden.

De eerste hoogleraar Welsprekendheid in Nederland was de jonge doopsgezinde predikant Matthijs Siegenbeek. Hij was nog maar 23 toen hij zijn hoogleraarschap aan de Universiteit Leiden aanvaardde. Siegenbeek toog aan het werk om lesmateriaal voor zijn studenten samen te stellen. Zo verschenen, onder andere, Proeven van Nederduitsche welsprekendheid (1799-1809; een literaire bloemlezing) en een vertaling van Longinus, Over den verhevenheid (1811). In zijn oratie onderstreepte hij het maatschappelijk nut van dit nieuwe vak op drie terreinen: in de kerk, in de rechtszaal en in de politiek. Welsprekendheid, zo stelt hij door het noemen van enkele historische voorbeelden, heeft mensen gered, oorlogen gewonnen en  voorkomen. Over de relatie tussen inhoud en vorm zegt hij: ‘De gedachten zijn buiten twijfel de ziel en het wezen der welsprekendheid; dan hoe voortreffelijk en verheven deze ook zijn mogen, zal echter hare waarde geenszins met vollen luister uitblinken, ten zij ze niet slechts op eene verstaanbare wijze aan anderen medegedeeld, maar ook met zwier, bevalligheid, en nadruk voorgedragen worden.’ Een goede stijl was volgens hem: duidelijk, krachtig, sierlijk en gepast.

Deze training Sprekend Leiderschap voor gevorderden leert je:

 1. allereerst een fijne en veilige ruimte te creëren om in de ruimte tussen jou en je publiek, of tussen de deelnemers onderling, te laten ontstaan wat er wil ontstaan. Ik noem dit het vermogen om een ‘energetische kaasstolp​’ over jezelf en je publiek te leggen. Zo’n ‘kaasstolp’ biedt deelnemers een ultieme ontdek- en leerplek waarin ze zich vrij voelen om te delen, leren en experimenteren;
 2. spelen met ‘mannelijke, vrouwelijke en neutrale energieën’, zodat je makkelijk tussen deze energieën kunt schakelen;
 3. om je eigen en andermans energieën beter te voelen, sturen en beschermen (zo voorkom je dat je leegloopt en leveren ook spannende bijeenkomsten je vooral energie op);
 4. meesterschap ontwikkelen over de energetische verbindingen tussen jou en de ander(en) en deelnemers onderling, zo gebeurt er méér;
 5. oprecht applaus in ontvangst nemen (klinkt gek, maar dat is voor velen écht lastig);
 6. hoe je ervoor zorgt dat je publiek met plezier naar je luistert. Sterker nog: ze hangen aan je lippen!;
 7. jouw MasterSpeech(es) in een veilige omgeving oefenen en perfectioneren.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor iedere professional, ondernemer, dagvoorzitter, bestuurder en Liefdevol Leider die meer effect wil sorteren met zijn of haar boodschap. Die energie wil krijgen van het spreken voor en met publiek. Die in staat wil zijn om op alle niveaus sprekend te luisteren en luisterend te spreken. Kortom: voor iedereen die er voor openstaat dat écht effect in de onzichtbare en wel beïnvloedbare tussenruimte tussen mensen plaatsvindt. En die meesterschap over het managen van die tussenruimte wil verwerven. Het verworven meesterschap draagt bij aan het vergroten van je eigen Liefdevolle Leiderschap en helpt je om de wensen van opdrachtgevers nóg beter te vervullen, door meerlagiger te faciliteren.

Het programma

De dag zal om 9.45 uur starten en is om 17.30 uur afgelopen.

​​​Prijs

Jouw investering voor deze dag bedraagt: 302,50 Euro incl  koffie, thee, lekkers, lunch, materialen en BTW.

De trainer

Deze training wordt verzorgd door Elsewine Rietveld. Elsewine is een zeer ervaren debater, debattrainer en presence trainer. Zij verzorgt al jaren met succes nationaal en internationaal trainingen die mannen en vrouwen, ondernemers en bestuurders, helpen het beste van zichzelf te laten zien. Zodat ze samen met anderen het wezenlijke kunnen verwerkelijken.

Al mijn collega trainers en ik hebben deze training bij Elsewine gevolgd en wij plukken daar dagelijks de vruchten van. Ook deelnemers geven aan dat zij zich veel meer ‘geaard’ voelen door de training. Dat het communiceren vanuit hun hoofd-hart-en-ziel, werkelijk mensen in beweging brengt. Dat het presenteren zelf lichter wordt, terwijl tegelijkertijd de effectiviteit van hun presentaties stijgt.

Referenties van eerdere deelnemers aan deze training

“Gisteren moest ik een bijzonder lange en moeilijke vergadering voorzitten over de omgevingsvisie voor de gemeente W. Achteraf kreeg ik een van de grootste complimenten ooit: “je was mooi op de achtergrond maar als je er moest zijn als voorzitter dan was je er ook echt.” Zoiets heb ik nog nooit terug gekregen, dus zelfs onbewust is er toch iets aan het veranderen na de training Magnetisch Charisma.” LM

“Als ik mijn gedachten met mensen deel, vanuit mijn hoofd, dan kunnen de meeste mensen mij niet volgen. Dat creëert afstand tussen mij en de ander. Dat wil ik niet en dat doet me verdriet. Tijdens deze training heb ik geleerd dat als ik vanuit mijn hart en ziel communiceer, dat dan iedereen me kan begrijpen. Dat is een heel fijn gevoel!” NeA

Je kunt je hieronder aanmelden en/of inschrijven!

Als je een factuur wilt ontvangen, stuur dan even een mail met daarin al je gegevens naar Petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl. Je bent van harte welkom. We kijken uit naar je komst.

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 15/09/2020
10:00 - 17:30

Locatie
BLOOM - House of Health

Categorieën

Beschikbare plaatsen:
6

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

DONEER een CoachKwartiertje – 15/30/45/60 minuten volledige aandacht voor iemand die het nodig heeft

DONEER een CoachKwartiertje – 15/30/45/60 minuten volledige aandacht voor iemand die het nodig heeft

Doneer een CoachKwartiertje – Heel regelmatig melden zich veelal zeer talentvolle jonge hoogvliegers bij ons, die graag gecoacht willen worden omdat ze ergens in hun studie of vroege loopbaan vastlopen. Zij hebben behoefte aan gerichte aandacht, iemand die hen helemaal kan zien en accepteren voor wie ze helemaal zijn en een stukje begeleiding in het […]

APPA coachtraject en begeleiding voor politici

APPA coachtraject en begeleiding voor politici

APPA coachtraject en begeleiding voor wethouders, burgemeesters, gedeputeerden en politici – Een aantal jaren geleden heb je bewust de keuze gemaakt voor de politiek. Veelal vanuit diepe waarden en overtuigingen heb je je samen met anderen ingezet voor dat wat jij belangrijk vindt voor mensen, organisaties en onze samenleving als geheel – op stedelijk, provinciaal, […]

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]