Meesterschap in persoonlijke, organisatorische en systemische transformatie I Dagtraining 12/3

“If I were to wish for anything, I should not wish for wealth and power, but for the passionate sense of the potential, for the eye which, ever young and ardent, sees the possible” – Soren Kierkegaard

Meesterschap in persoonlijke, organisatorische en systemische transformatie via de Ik Luister Je Groot-Methodiek

Binnen Haagse Hoogvliegers leiden wij de ‘schaaldragers’ van de toekomst op. Liefdevolle leiders die op alle niveaus anderen willen kunnen grootluisteren. In onze definitie zijn liefdevol leiderschap en grootluisteren het vermogen om op ieder moment in iedere situatie en in iedere persoon de potentie te zien en deze tot uitdrukking te kunnen laten komen ten behoeve van het grotere geheel.

Tijdens deze intensieve dagtraining leer je:

 • Jezelf en anderen grootluisteren op persoonlijk, organisatorisch en systemisch/maatschappelijk niveau (Hiertoe ontvang je het Ik Luister Je Groot Model)
 • Ervoor zorgen dat anderen zich ook echt door jou gehoord voelen, wat je zakelijke en persoonlijke succes fors vergroot.
 • Luisteren met verschillende ‘lichamen’: mentaal, fysiek, systemisch etc.
 • Hoe je tijdens het grootluisteren goed in je eigen energie kunt blijven en tegelijkertijjd 100% met je aandacht bij de ander, waardoor het potentieel van de ander optimaal tot ontvouwing komt.

Horen-Luisteren-Grootluisteren –  Wat is het verschil?

Horen kun je al. Luisteren ook. Echter, in hoeverre kun je in gesprekken 100% bij jezelf en tegelijkertijd 100% met je aandacht bij de ander zijn? Grootluisteren is relationele topsport, met bijbehorende ‘magische’ resultaten.

In 2017 heeft Haagse Hoogvliegers de relatie tussen leiderschap-luisteren-en-resultaten-in-de-praktijk onderzocht. Die bleek 100% te zijn. Echter: luisteren is niet eenvoudig omdat het makkelijk is. Onze respondenten, allen leidinggevend, gaven unaniem aan: luisteren is een keuze. Het vergt moed, lef (het woord lef stamt af van het Joodse ‘lev’ wat ‘hart’ betekent) en discipline om te horen wat er gezegd én wat er niet gezegd wordt. Om de woorden áchter de woorden te horen. Om te horen wat er gezegd wíl worden. En om vervolgens gehoor te geven aan wat je gehoord hebt. De overtreffende trap: grootluisteren is relationele topsport. Hoe gelaagder en dieper je kunt luisteren, hoe meer informatie je ontvangt, die je helpt zaken snel en adequaat te adresseren en de juiste prioriteren te stellen. Dat zorgt voor verdieping in je persoonlijke en zakelijke relaties, een grotere loyaliteit van medewerkers en klanten aan en verantwoordelijkheid voor oplossingsrichtingen en betere resultaten in je praktijk.

Leer helend en holistisch luisteren

Als jurist, arts, verpleegkundige, coach, psycholoog, trainer, bestuurskundige, manager, politicus, leidinggevende of projectleider ontmoet je (dagelijks) mensen die pijn ervaren, die gebukt gaan onder generationele overdracht, die verstrikt zitten in hun emoties of overtuigingen en die jouw hulp en creativiteit wensen bij het oplossen van hun (complexe) vraagstukken. Als je wilt weten hoe kun je hen ‘heel’ kunt luisteren en hoe je zodanig naar hen kunt luisteren, dat zij (weer) gaan stralen en excelleren, dan is deze training interessant voor jou. In één dag leer je hoe je met een open geest, open hart en open wil, de innerlijke wil bij je cliënt/patiënt/gesprekspartner/publiek  aanwakkert zodat hij/zij zelf actief de eigen regie neemt over zijn/haar gezondheid, heelheid, ontwikkeling en leiderschap. En je leert wat je nodig hebt om dat te kunnen doen.

De universele behoefte van ieder mens

De universele behoefte van ieder mens is om zich gezien, gehoord, erkend, geliefd, geholpen en gesteund te voelen. Soms hebben we iemand nodig die ons grootluistert. Iemand die ons helemaal ziet zoals we zijn en die ons volledig accepteert met al onze talenten en gebreken. Die een open oog, oor en hart heeft voor wat ons is overkomen. Iemand die ons de juiste vragen stelt, zodat we onszelf kunnen accepteren en helen. En als we geluk hebben, gidst diegene ons naar de beste toekomst die we ons voor kunnen stellen.

Meesterschap in transformerend, holistisch en helend luisteren – voor wie? 

Deze training is voor artsen, verpleegkundigen, coaches, psychologen, dagvoorzitters, trainers, politici, leidinggevenden en projectleiders die de wens hebben anderen optimaal bij te kunnen staan op hun levenspad. Voor professionals die in hun meesterschap willen groeien als het om (groot)luisteren gaat. Die in één dag willen leren met welke vragen zij het meeste effect sorteren bij hun patiënten, cliënten en gesprekspartners. Die willen leren hoe zij het ‘hoe’ zoveel mogelijk bij de ander kunnen laten. Die meer heling, gezondheid, genezing en magie willen ervaren in hun eigen leven en dagelijkse praktijk. En die persoonlijke, generationele of systemische pijn willen leren transformeren in parels.

Horen-Luisteren-Grootluisteren
Horen kun je al. Luisteren ook. Grootluisteren is het vermogen om zodanig naar je jezelf, ‘de ander’ (bv. je cliënten/patiënten/collega’s/naasten), je organisatie én de wereld om je heen te luisteren, dat de aanwezige potentie zich volledig ontvouwt. Als we holistisch luisteren, luisteren we met de intentie om de ander te faciliteren om zichzelf te helen.

Wat leer je?

Onder andere op basis van de Theorie U (Scharmer) en luister- en dialoogvaardigheden reik ik je het grootluistermodel aan. Dit model maakt de rijke gelaagdheid van luisteren inzichtelijk, zodat je gestructureerd je gesprekspartners door je gesprekken kunt leiden.

Je:

 • leert welk type luisteraar je bent, zodat je ook kunt herkennen hoe de ander naar jou luistert als je spreekt;
 • leert vanuit je vier ‘lichamen’ holistisch luisteren naar de vier ‘lichamen’ van je gesprekspartner (Jan Willem van Aalst zal zijn model in deze training persoonlijk toelichten)
 • leert wat de meest gemaakte luister-en-gespreksfouten zijn;
 • leert een ‘heilige veilige luisterruimte’ scheppen voor jezelf en de ander;
 • leert wat de ‘standaard geschil punten zijn’ waarover mensen van mening kunnen verschillen in gesprekken en (beleids)voorstellen;
 • leert hoe je gestructureerd en voor jezelf én de ander ‘behapbaar’ omgaat met een ‘veelheid’ aan problemen;
 • oefent met de 4 rollen van motiverende gespreksvoering: sturen, gidsen, volgen en getuige zijn;
 • krijgt handreikingen hoe je omgaat met het ‘niet weten’ gedurende je gesprek / je coachtraject / je behandeling;
 • leert de autonomie van je gesprekspartners versterken – je leert uit de oplossing te blijven, en positief geformuleerd: hoe je je cliënten en gesprekspartners zélf tot antwoorden op hun ontwikkelings/gezondheidsvragen kunt laten komen en wat hen én jou dit oplevert;
 • leert hoe je de loyaliteit van je gesprekspartners aan afspraken fors vergroot, met bijbehorende effecten;
 • hoe je tijdens gesprekken goed in je eigen energie blijft (en niet ingezogen raakt in die van de ander);
 • Zuiver spreken – liefdevol (en dus niet gewelddadig) communiceren; je wordt bewuster van de woorden die je kiest en vragen die je stelt én de uitwerking en impact (imprint) die zij hebben op de ander.

Reflecties van deelnemers

“Door ándere vragen te stellen, kan ik mijn medewerkers veel effectiever gidsen richting het door ons gewenste ideaal: een Europa dat ‘recht doet’ aan haar burgers”. – Fenna Beekmans, Directeur Europa Decentraal

“Bedankt voor je Ik Luister Je Groot training aan de Goede Dagvoorzitters. Ik heb het als leuk en inzichtelijk (en sommige zaken als herkenbaar) ervaren! Ik wilde je ook bedanken voor het laatste deel toen mijn vraag naar voren kwam (‘wat doe je als het gesprek te inhoudelijk wordt en je het niet meer kan volgen?’) Dat was niet het makkelijkste deel van de workshop😊 Ik vond dat je het heel goed deed en je stijl sprak me aan. Hartelijke groet! MvE”

Inschrijven Dagtraining Meesterschap in persoonlijke, organisatorische en systemische transitie via de Ik Luister Je Groot-methodiek

Je kunt je hieronder direct voor deze training inschrijven. Als je een factuur wilt, stuur dan een mail naar; Petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl. Wij proberen de kosten voor onze trainingen en lanceringen zo laag mogelijk te houden. Kun je onverhoopt niet, mag je altijd iemand anders jouw plek laten innemen.

We vragen je met een open geest, open hart en open wil naar de te training te komen en je collega deelnemers en de trainer, Petra Hiemstra, groot te luisteren. Onderzoek waar mogelijk of je de dromen van je collega deelnemers een stap verder kunt brengen. Zo haal je het maximale rendement uit de training. Ik kijk uit naar je komst en ontvang je met open armen!

 

 

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 12/03/2018
09:45 - 19:00

Locatie
Haagse Hoogvliegers I Nassauparc

Categorieën

Beschikbare plaatsen:
1

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

Het CoachKwartiertje – Soms heb je NU behoefte aan een luisterend oor. Warme aandacht voor JOU. Een paar goede vragen die zaken verhelderen of in een ander licht zetten. Liefdevolle en heldere reflectie van een neutraal persoon. Intervisie over een lastige casus. Voor al die momenten is het Coachkwartiertje bedoeld. Het CoachKwartiertje is een kort […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]