De Tuk Tuk Company – Deel 1 The last mile….

De Tuk Tuk Company – In oktober 2004, als de kruitdampen van de Amsterdamse taxioorlog amper zijn opgetrokken, richt Geert Kloppenburg samen met zijn compagnon een nieuw soort taxi onderneming op: de Tuk Tuk Company. Volgens Geert en zijn collega zijn gemotoriseerde driewielers uit Thailand een welkome aanvulling op “The Last Mile”: het na-vervoer van passagiers op korte ritjes die taxi’s toch niet willen rijden. De Tuk Tuk Company blij, taxi’s blij, passagiers blij. Toch?

boekbespreking door Petra Hiemstra, 9 december 2018

Ondernemen is een onzeker avontuur

Hoe dan? vraagt Geert Kloppenburg zich vertwijfeld af, als hij zijn eerste stappen als ondernemer wil zetten. Waar begin je? Hoe financier je zo’n onderneming? Hoe creëer je een markt? Hoe word je de Easy Jet van de Europese Tuks? Wat zijn de valkuilen? Waar liggen de kansen, het gevaar, de problemen en de oplossingen?

Doordringen in de wonderlijke taxiwereld is in die tijd al lastig, maar voldoen aan alle regels van de Dienst Wegverkeer (RWD) voordat je een Tuk Tuk op de Nederlandse weg hebt, blijkt nog veel ingewikkelder. Met kunst- en vliegwerk, intuïtie en lef bewandelt hij noodgedwongen een alternatieve weg.

In dit handzame boek vertelt Kloppenburg op vrolijke, persoonlijke en bovenal eerlijke wijze over zowel de synchroniciteit die hij ervaart bij het realiseren van zijn droom, als over alle klassieke fouten die hij als ondernemer maakte. Dit boek is een vrolijke aanrader voor iedere hoogvlieger die overweegt ondernemer te worden en die uit eerste hand wil lezen wat de ‘do’s en don’ts’ zijn.

Van synchroniciteit naar duurzame stedelijke leefbaarheid

“Vanaf het moment dat ik besloot het veilige TPG te verlaten om met de Tuk Tuk Company een ongewisse toekomst tegemoet te gaan, zijn me de raarste dingen overkomen, die ik nooit had kunnen verzinnen. En hoe vaak ik ook met mijn handen in het haar heb gezeten tijdens dit onzekere avontuur, ik had al die vreemde gebeurtenissen nooit willen missen. Misschien is dat wel de kern van ondernemen – dat je jezelf nooit meer hoeft af te vragen waarom je het nooit hebt geprobeerd”.

“(Groot)stedelijke leefbaarheid, bereikbaarheid, mobiliteit en duurzame innovatie gaan me aan het hart. De opmars van elektrisch vervoer is niet meer tegen te houden. E-bikes, het Formule E-team, het Low Car Diet en de opening van de Noord/Zuidlijn zijn nog maar enkele schreden op weg naar een leefbaarder MRA, zoals de Metropool Regio Amsterdam wordt genoemd. Mijn visie op hoe de infrastructuur van de toekomst moet worden ingericht zal ik de komende jaren uiteenzetten in de boekenserie #zodus die ik van plan ben te schrijven”.

Over de schrijver

Geert Kloppenburg (1976) is ondernemer, strategisch adviseur en publicist op het gebied van mobiliteit en innovatie. Hij stond aan de wieg van The Dutch Organisation for Electric Transport (DOET), kocht de eerste vier certificaten van Fastned en investeerde als één van de eerste ondernemers in elektrische laadpalen. Als spreker over Stedelijke Leefbaarheid deelt hij zijn kennis en ervaringen graag met zijn publiek.

De Tuk Tuk Company echt iets voor jou? We mogen twee exemplaren van dit boek verloten onder onze lezers!

Stuur dan een email met in de titel: De Tuk Tuk Company naar: petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl en vermeld in de tekst je naam en adresgegevens. De exemplaren worden verloot onder de eerste 10 reacties na publicatie van onze nieuwsbrief van december 2018. De namen van de winnaars worden op onze website bekend gemaakt.

Uiteraard kun je dit boek voor 17,50 Euro ook direct bij de schrijver bestellen.

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

Het CoachKwartiertje – Soms heb je NU behoefte aan een luisterend oor. Warme aandacht voor JOU. Een paar goede vragen die zaken verhelderen of in een ander licht zetten. Liefdevolle en heldere reflectie van een neutraal persoon. Intervisie over een lastige casus. Voor al die momenten is het Coachkwartiertje bedoeld. Het CoachKwartiertje is een kort […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]