Voluit leven vol vertrouwen – Werken met affirmatiekaarten kan je veerkracht vergroten

Voluit leven vol vertrouwen – Hoe doe je dat? Deze affirmatiekaarten van collega Marije Peters helpen je antwoorden vinden op je vragen. Passend bij jouw natuur. In dit artikel vertelt Marije over hoe je affirmatiekaarten kunt gebruiken, voor jezelf of als coach met je coachee.

door Petra Hiemstra, 13 december 2023

Voluit leven hoe doe je dat? Dit carddeck helpt je erbij

Marije: “Voor veel mensen is de natuur een grote bron van inspiratie en van veerkracht. De vier elementen, water, aarde, lucht en vuur, hebben elk hun eigen krachten en talenten. Deze kun je inzetten om je eigen veerkracht te vergroten en te verstevigen. De natuur en de elementen dienen in dit kaartspel als inspiratiebron en leidraad. Als je de natuurlijke ritmes omarmt zoals eb en vloed, yin (m) en yang (v) en de seizoenen, weet je dat zaken komen en gaan. Dan voel je dat er voor alles een juiste tijd is. Met deze kaarten wil ik mensen helpen een meer vervullend leven te leiden in harmonie met hun eigen natuur en met de natuur die ons altijd omringd.

In de meest eenvoudige vorm werkt het kaartspel als volgt: pak ’s ochtends een kaart voor de dag. Wat kan het beeld, de affirmatie of het element je meegeven voor vandaag? Als je een actuele levens- of ondernemingsvraag hebt, kan het heel verrassend zijn om een kaart uit de stapel te trekken en te lezen welk advies het getrokken element voor je in petto heeft. Je kunt ook de cyclus van de elementen gebruiken en de elementen inzetten als zelfcoach-tool. Pak blind een Luchtkaart, Aardekaart, Waterkaart en Vuurkaart pakken en kijk vanuit 4 invalshoeken naar je vraag.  In het bijgevoegde boekje stellen de elementen je verschillende vragen om je door deze cyclus heen te leiden. Vervolgens is het aardig om te kijken hoe je op de adviezen reageert. Stroom je mee met de kaarten waar je blij van wordt? Hoe ga je om met weerstand die een bepaalde kaart oproept?

Aarde gaat over: geaard zijn, fysieke kracht en groei. Stabiliteit, manifestatie, structuur en alles wat leeft. Aarde kaarten adviseren je bijvoorbeeld om voet bij stuk te houden, op zoek te gaan naar praktische oplossingen, zaken concreet te houden.
Lucht gaat over: gedachten, ideeën en luchtigheid. Het zorgt voor (verandering van) perspectief, bewustzijn van de buitenwereld, beweging, speelsheid en het vermogen je aan te passen. Lucht adviezen gaan over het belang van onderzoek en relativering. Over het vergroten van je nieuwsgierigheid.
Vuur gaat over: passie, enthousiasme en transformatie. Over levensvreugde, ambitie, avontuur, zelfvertrouwen, sensualiteit en inspiratie. Vuur adviezen zullen je uitnodigen om doelen te stellen en tot daden over te gaan, om situaties met enthousiasme te benaderen, om je drive en passies te onderzoeken.
Water gaat over: emoties, gevoelens en expressie. Over gevoeligheid, mildheid, verbinding. Over het leven en stroming en alle zaken die in het onderbewuste in de onderstroom aanwezig zijn. Water adviezen gaan over volgen in plaats van leiden, de durf om de diepte in te gaan en trouw te blijven aan je eigen gevoel.

Voluit leven – Spelen met affirmatiekaarten voor gevorderden

Marije: “In de kaarten zitten meerdere lagen. Je kunt op meerdere manieren je eigen antwoorden en mogelijkheden ontdekken: in de affirmatie, in de afbeelding en in het element dat op de kaart staat.

Pak 2 kaarten – ga voor win-win
Hoe kan ik de huidige situatie verbeteren?
Wat heb ik nodig om een volgende stap te zetten?

Pak 3 kaarten – verleden – heden – toekomst
Wat speelde er in het verleden?
Wat is waar in mijn leven nu?
Welke mogelijkheden of wensen zijn er voor de toekomst?

En in aanvulling hierop:

Wat ondersteunt me nu en geeft me de meeste kracht?
Wat is het grotere plaatje van mijn bestemming?

Marije Peters – De Koru Stijl

Marije Peters is psycholoog, rake-vragen-coach en eigenaar van De Koru Stijl – een coachpraktijk in Bussum. De Koru, de knop van de varenplant, weerspiegelt groei en ontwikkeling. Het symboliseert de manier waarop het leven zowel verandert als hetzelfde blijft.  De varen is een van de oudste plantensoorten op aarde en heeft zich over de hele wereld verspreid. Ze zijn langlevend. Er zijn duizenden soorten en elke soort heeft zijn eigen uiterlijk en eigenschappen. Ze zuiveren de lucht en geven beschutting aan kleine dieren, die zich er graag in verstoppen. In haar praktijk helpt Marije mensen om vanuit hun eigen eigenaardigheden, talenten en innerlijke kracht en verbonden met jezelf te blijven groeien. Nieuwsgierig naar hoe het anders kan. Op weg naar voluit leven vol vertrouwen.

Winnaars carddeck Voluit leven vol vertrouwen   

In onze nieuwsbrief van decemberr 2023 hebben we 5 sets verloot. De winnaars zijn: Lenneke Roos, Sonja Faber, Jaschenka Aaij-Piet, Herman Nieuwenhuizen en Sandra Schouten. Van harte gefeliciteerd. Marije zal jullie de kaartensets toezenden!

Uiteraard kun je dit carddeck direct bij Marije  bestellen voor 29,95 Euro incl. BTW. Klik dan hier.

 

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

Het CoachKwartiertje – Soms heb je NU behoefte aan een luisterend oor. Warme aandacht voor JOU. Een paar goede vragen die zaken verhelderen of in een ander licht zetten. Liefdevolle en heldere reflectie van een neutraal persoon. Intervisie over een lastige casus. Voor al die momenten is het Coachkwartiertje bedoeld. Het CoachKwartiertje is een kort […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]