Wat heeft liefde met klanten krijgen te maken? – Laura Babeliowsky

Veel mensen die gaan ondernemen, voelen angst en schaarste. Klanten zeggen ‘nee’, betalen niet, zeggen dat ze je te duur vinden. Financiële reserves raken op. Niemand die aan je webinar meedeed. Je stuurt je nieuwsbrief en 10 mensen zeggen op. Een plotselinge concurrent duikt op die precies hetzelfde als jij gaat doen.

Soms voelt het echt te zwaar, en wil je ermee stoppen. Je inkomen, en dus je overleven, staan op het spel. Wie kan het verdragen om zo op “de rand van de afgrond” te leven?

Eén ding weet ik zeker: het goed hanteren van deze emoties maakt uiteindelijk je succes uit. Dit maakt dat je je tegenslag doorstaat, dat je optimistisch blijft onder alle omstandigheden, vertrouwen houdt, en steeds opnieuw moedige stappen neemt, omdat je weet dat dat nodig is voor je bedrijf.

Maar hoe bereik je dat? Een hele inspirerende theorie is die van de “divine compensation”. Marianne Williamson schrijft hierover in haar boek “The law of divine compensation. On work, money and miracles”. (Ook in het Nederlands vertaald)

The law of compensation houdt in: als je kiest voor liefde, in plaats van angst, treedt de wet van de compensatie in werking: het universum organiseert zich op een creatieve manier om te voorzien in al de behoeften die je hebt. 

Het idee is dat je, ondanks je omstandigheden, (een stapel rekeningen op je bureau die je niet kunt betalen, opdrachten die afgezegd worden) zorg draagt over de manier waarop je over deze zaken DENKT. En als dit op een liefdevolle manier is, wordt er voor je gezorgd, op welke onverwachte, magische manier dan ook.

Het liefdevolle zit hem in de manier waarop je over jezelf denkt (dus niet: “ik ben een mislukkeling”, maar “ik ben heerlijk aan het leren en alles komt goed”) en over anderen (bijvoorbeeld klanten die “nee” zeiden). Als je kiest voor liefde, ben je creatiever en wijzer. Aantrekkelijker voor mensen. Je doet de juiste dingen. Je straalt zelfvertrouwen uit. Er gebeuren onverwachte dingen waardoor plotseling alles zich ten goede keert.

Hoe kies je voor liefde als je je juist boos en bang voelt? Dat is heel simpel: je vraagt erom. Je onderzoekt je gedachten. Je concentreert je op hetgene waar je dankbaar voor bent.

Kiezen voor liefde is dus de sleutel! Je goed voelen over jezelf en anderen, ongeacht hoe zwaar de omstandigheden zijn. Je zult gauw weer overvloed ervaren, en opnieuw succes ervaren, ook al is dit misschien op een andere manier dan je eerst gedacht had, maar op een manier die uiteindelijk veel beter bleek te zijn…

Bouw een Bloeiend Bedrijf B.V.
Laura Babeliowsky
Johannes Verhulststraat 204 Hs
1075 HE Amsterdam
Tel: 020-8100220
Email: info@bouweenbloeiendbedrijf.nl
www.bouweenbloeiendbedrijf.nl

 

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *