Wat is jouw talent? Boekbespreking en verloting (we verloten 2 exemplaren)

Wat is jouw talent? Dit vrolijke (voorlees en doe) boek is een aanrader voor jonge hoogbegaafde kinderen, die willen ontdekken wat het is dat hen bijzonder maakt. Waarom beleven zij er, bijvoorbeeld, toch zoveel plezier aan zaken ánders te doen dan anderen.

Wat is jouw talent? helpt kinderen om een positief zelfbeeld te krijgen en zichzelf te accepteren zoals ze zijn.

boekbespreking door Petra Hiemstra, 4 november 2020

Wat is jouw talent?

Gloria van Donge, moeder van hoogbegaafde kinderen en partner van een hoogbegaafde man schreef dit boek in de hoop dat jonge HB kinderen zich met de personages van de familie jachtluipaard kunnen identificeren. Ze laat je kennismaken met Chelsea, Chadwick, Christina, Chevron en Charlotte. Al deze dieren hebben unieke eigenschappen, die hen bijzonder creatief én vindingrijk maakt. Al zijn het ook precies deze eigenschappen die maken dat andere dieren hen niet altijd even makkelijk kunnen volgen in hun snelheid van denken, handelen, voelen  en associëren. En als je een totaal andere belangstelling hebt, dan je vriendjes, kun je je snel alleen voelen. Dat is niet leuk! Gelukkig is daar iets aan te doen!

De schrijfster heeft aan ieder hoofdstuk vragen en doe-opdrachten toegevoegd die ouders met hun kinderen kunnen doen. De opdrachten nodigen kinderen uit om zelf oplossingen te verzinnen voor zaken waar zij door hun hoge mate aan perfectionisme, grote hart, enthousiasme, intensiteit, gevoeligheid of stimuleerbaarheid tegenaan lopen in relatie tot en met anderen.

Het boek is dat bestaat uit 136 pagina’s full-colour in hardcover, is uit het Engels vertaald door Sietske Boonstra en geïllustreerd door Pratima Sarkar. Het is inmiddels verschenen in het Arabisch, in Australië, Canada, Duitsland, India, Turkije, de Verenigde Staten en India.

Is dit boek écht iets voor jouw kind? We verloten twee exemplaren

Stuur een mail met in de titel ‘Wat is jouw talent’ naar petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl en vermeld in de mail je adresgegevens. De boeken worden verloot onder de eerste 1o respondenten, na verschijnen van het artikel over dit boek in onze nieuwsbrief (zomer 2020). De namen van de winnaars maken we altijd op onze website bekend.

Te laat of niet gewonnen? Niet getreurd. Bestel het boek liefst bij je lokale boekhandel, of bestel het voor 19,95 Euro bij 248media

 

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *