Winnaars boek “Eh…” van Paul Faassen

De winnaars van het boek “Eh…” van Paul Faassen zijn: Moniek Wolters en Caroline Keijzer. Van harte gefeliciteerd. Het prachtige prentenboek komt z.s.m. per post naar jullie toe. Veel kijk-, -lees, en bladerplezier gewenst!

Eh… Hoogvliegers voelen zichzelf vaak vreemde vogels. We denken, voelen, schakelen en handelen immers zo anders dan de rest. We raken makkelijk verstrikt in een veelheid aan gevoelens en emoties: van onszelf en anderen. Sommigen van ons keren dan naar binnen. Dan zijn we als paradijsvogels in vermomming. We lijken stoïcijns. Maar zijn het niet. Het vergt een goed waarnemer om te zien wat we allemaal voor pracht en praal en rijk innerlijk leven in huis hebben.

Anderen keren zich juist naar buiten. Zetten hun hoge intensiteit om in actie. Delen hun hoge energieniveau graag met de mensheid.

En weer anderen dromen graag weg. Zij vertoeven dan met genoegen tussen hemel en aarde, waar ze al hun gedachten en associaties de vrije loop kunnen laten.

Kortom… als er een menssoort bestaat met een een rijk emotioneel kleuren pallet, dan zijn wij het wel.

Waar wij als mensen met ons gezicht en onze wenkbrauwen een breed scala aan mogelijkheden hebben om uitdrukking te geven aan onze emoties, moet de vogel het doen met één stel kraaloogjes. Stoïcijnser kan het niet.

Tekenaar Paul Faassen was hierdoor hevig gefascineerd en begon een jaar of twee geleden met het tekenen van vogels. Hij aquarelleerde er sindsdien honderden, die – statisch en introvert als ze zijn – barsten van de emotie.

In zijn nieuwste boek “Eh…” zijn de beste tekeningen bijeengebracht. Met water en verf, en zonder tekst, tekent Faassen complete dialogen tussen de vogels op, die ons de wenkbrauwen doen fronsen of doen glimlachen. Een schitterend boek om steeds weer even, bij welke gemoedstoestand dan ook, ter hand te nemen en door te bladeren.

Over de schrijver en illustrator Paul Faassen

Paul Faassen studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunst te Tilburg. Hij is sinds 1995 werkzaam als freelance illustrator bij Elle, Quote, Vrij Nederland, de VPRO-gids en andere tijdschriften. Zijn beeldcolumns verschenen onder meer in Carp en Volkskrant Magazine. Vanaf 2004 is hij docent aan de kunstacademie Minerva te Groningen. Eerder maakte hij o.a. de boeken: “Niets meer aan doen“, “Dieren zonder honger” en “Twee personen vonden dit leuk

Is dit prachtige prentenboek Eh… ! iets voor jou?

Je kunt het hier direct bestellen.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *