Winnaars boek Heelheid – Lexicon voor positieve gezondheid

De belangstelling voor dit boek ‘Heelheid – Lexicon voor positieve gezondheid’ bleek groot! Schrijver Jan-Willem van Aalst stelt 4 extra exemplaren ter beschikking. De winnaars zijn: Marjolein Doesburg, Maria Luyckx, Hans Koudijs, Corine van Die, Chuesy Klein en Connie van Merrewijk. Van harte gefeliciteerd. Het boek komt zo spoedig mogelijk jullie kant op. We hopen dat het boek van grote toegevoegde waarde in jullie zorgpraktijk mag zijn.

Heelheid

Gezondheid: harmonieus samenspel van alle systemen van het menselijk lichaam.
Heelheid: totale gezondheid van lichaam, energie en geest.
Ziekte: de uitnodiging tot groei, verheffing en ontwikkeling van lichaam, energie en geest.

“Een boek dat altijd genezing garandeert bestaat niet. Dat geldt net zo goed voor dit lexicon. Je kunt met dit boek ontdekken welke combinatie van geneeswijzen jou zouden kunnen helpen om weer totale gezondheid te ervaren. Dit boek helpt je te zien hoe je je fysieke, energetische, mentale en spirituele ‘lichamen’ weer in balans kunt brengen en houden. As je ergens diep van binnen beseft dat de dagelijkse ervaring van totaal welzijn mogelijk is, dan kan dit boek je daarbij op weg helpen”.

Van cardiologie tot bloesemtherapie; van oncologie tot opstellingen; van medicatie tot mindfulness… voor het eerst verschijnt een uitvoerig lexicon dat vrijwel alle allopathische en complementaire geneeswijzen bij elkaar brengt, plus vele psychologische behandelwijzen en spirituele inzichten.

Al deze geneeswijzen komen samen in het nieuwe vierlichamenmodel: fysiek, energetisch, mentaal en spiritueel. Met dit model en het handzame overzicht kun je integraal naar gezondheid kijken!

Heelheid

Een boek zowel voor mensen op zoek naar genezing, als voor geneeskundigen, waarmee een holistische, complete behandeling kan worden samengesteld. Dit boek nodigt uit om heelheid te ervaren: totale gezondheid van lichaam, energie, mind en geest.

Over de schrijver

De schrijver, Jan Willem van Aalst, is een onderzoeker die werkt aan vernieuwingen in het denken over gezondheid. Hij beschrijft hier het zogenoemde vierlichamenmodel. Een mens heeft een fysiek lichaam maar ook een energetisch, mentaal en spiritueel lichaam. Ziekten ontstaan in een van deze lichamen maar presenteren zich uiteindelijk in het fysieke lichaam. De schrijver nodigt ons uit om ziekte positief te beoordelen en te zien als een uitnodiging om je lichaam te ontwikkelen en integraal te benaderen. Vervolgens beschrijft hij vijftig geneeswijzen, van acupunctuur via geluidtherapie en psychotherapie tot aan yoga. Per geneeswijze wordt uitgelegd op welk van de vier lichamen deze actief is met bronnen en verdere verwijzingen; ook benoemd hij een aantal oefeningen en casuïstiek. Met literatuuropgave. Een helder boek over integrale en positieve gezondheid. Een leuke kijk op ziekte en gezondheid en lichaam en geest. Objectief en niet zwevend.

A. Jeeninga, huisarts

Dit boek over Heelheid iets voor jou?
Je kunt het boek hier bestellen.

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

Nieuw: Biografie & Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book)

Nieuw: Biografie & Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book)

Biografie & Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, heeft Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest ontwikkeld rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test is specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. Dat zij […]