Winnaars boek Zelfobservatie, volledig eerlijk naar jezelf kijken (Red Hawk) I Haagse Hoogvliegers

Het recent door Uitgeverij AnkhHermes uitgegeven boek Zelfobservatie, volledig eerlijk kijken naar jezelf, is gewonnen door:
Jessica van der Burg en Mariëtte Haarlem. Van harte gefeliciteerd. Het boek komt deze week naar jullie toe!

Wie de ander kent is wijs
Wie zichzelf kent, is verlicht
Lao zi, Dao De Jing, soetra 33

Professor Red Hawk is aan de universiteit van Arkensas al meer dan 30 jaar bezig met het onderwerp zelfobservatie. Boeddha noemt dat kijken. Krishna noemt het meditatie. Jezus noemt het getuigen. In zijn werk baseert Hawk zich onder andere op de 4e weg van Gurdjieff. Zelfobservatie is als een gebed zonder woorden. Hij omschrijft het als ‘meditatie in actie’.

In zijn recent in het Nederlands vertaalde boek ‘Zelfobservatie – volledig eerlijk naar jezelf kijken’ laat jij je ervaren hoe het observeren in zijn werk gaat. Aan de hand van zijn basisprincipes kun je je zelfobservatie ontwikkelen tot een kostbaar instrument waardoor je dichter bij je authentieke zelf kunt komen en blijvende veranderingen in je leven teweeg kunt brengen.

Door eerlijk en zonder oordeel naar binnen te kijken en je gedachten en gevoelens met je hele lijf te beleven, kun je gewoontes en patronen in jezelf herkennen. En wat niet meer bij je past loslaten. De energie die je dan vrijmaakt kun je geven aan onverdeelde aandacht voor het moment, focus en zelfbewustzijn. Je wordt een evenwicht en ontspanner mens, je toon wordt gematigder en je gedachten en emoties kalmer.

De oorspronkelijke titel van dit boek is: The awakening of Conscience – An Owner’s Manual.

Ontdekken wat je werk is, is je werk,
vervolgens doe je dit met heel je hart.
Boeddha, Dhammapada, 62

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *