Van ziek zijn word je beter – Luisteren naar een verborgen boodschap I Winnaars

Interesse in: brainspotting, dromen, channelen, homeopathie, huilbaby's, kinderziektes, de invloed van vorige levens op onze huidige gezondheid, healing, lineaire tijd, obsessoren, past reality integration, reading & healing, spontane genezingen, reïncarnatie, trauma's, de Healing Code, sjamanisme, dader- en slachtofferschap of ziektemanagement? Lees dan dit boek van Ellen Scheffer.

De winnaars van het boek Van ziek zijn word je beter van beeldend kunstenaar en spiritueel coach Ellen Scheffer zijn: Karin van den Bos en Berdien van Wezel. Van harte gefeliciteerd! Het boek komt deze week naar jullie toe. Veel leesplezier en toepassing van alle kennis gewenst in jullie leven en werk.

boekbespreking door Petra Hiemstra, 19 juli 2018

Ziek zijn is een ‘wake-up call’: waar heb jij werkelijk behoefte aan?

Scheffer: “We kunnen ziek zijn zien als een ‘wake-up call’: een dringende uitnodiging om te leven naar wie we werkelijk zijn. Door goed naar ons lichaam en onze ziel te (leren) luisteren, worden we ons bewuster van onze werkelijke behoeftes. In het algemeen kun je zeggen dat ziekte ontstaat als we niet in harmonie zijn met onszelf en/of onze omgeving. Het genezingsproces houdt het herstellen in van de harmonie tussen lichaam, psyche, geest, ziel en fysieke omgeving. Zowel de reguliere als de alternatieve geneeswijzen zijn vaak gericht op het verhelpen van de klachten.”

Zielsplan

Een spirituele benadering van ziekte is vooral gericht op het achterhalen van de manier waarop juist deze specifieke ziekte je helpt contact te maken met je innerlijk weten dat te maken heeft met je zielsplan. Op welke wijze nodigt deze periode van ziek zijn je uit om bepaalde overtuigingen los te laten of inzicht te verwerven? Kun je diep in jezelf te voelen wat de bedoeling is van wat je overkomt en je over geven aan je eigen innerlijke leiding? Kun je voelen welke richting je gevoel je wijst?

Inhoud Van ziek zijn word je beter

In prettig leesbare stijl beschrijft Scheffer diverse persoonlijke ziekte- en helingsverhalen en hun (ziels)betekenis, van het proces van geboorte en kindertijd tot ‘voltooid leven’. Ook laat ze een aantal therapeuten en een arts aan het woord over hún visie en werkwijze. Dit laagdrempelige boek is interessant en waardevol voor iedere zieke, mantelzorger, arts of therapeut die zijn of haar visie wil verbreden op wat spirituele geneeswijzen, naast het reguliere en alternatieve circuit, én het perspectief van het zielplan kunnen hebben op het genezingsproces. Zo gaat Scheffer onder andere in op brainspotting, dromen, channelen, homeopathie, huilbaby’s, kinderziektes, de invloed van vorige levens op onze huidige gezondheid, healing, lineaire tijd, obsessoren, past reality integration, reading & healing, spontane genezingen, reïncarnatie, trauma’s, de Healing Code, sjamanisme, dader- en slachtofferschap, ziektemanagement en de geneeskunde van de toekomst.

Intelligentie van het lichaam

Tenslotte verwijst ze naar boeken waarin de intelligentie van het lichaam en het vermogen tot zelfgenezing wordt uitgewerkt, waar ik er een paar van uitkies:

Is dit boek echt iets voor jou of iemand in je omgeving die ziek is?

Je kunt het boek (19,50 Euro + verzendkosten) direct bestellen bij Ellen Scheffer zelf, uitgeverij Eoscentra-Pallasia of bijvoorbeeld bij bol.com

Over Ellen Scheffer

Ellen: “Mijn werkzaamheden zijn divers, maar komen alle voort uit dezelfde bron: mijn behoefte schoonheid te creëren. Schoonheid gaat voor mij veel verder dan een fraaie buitenkant. Het heeft te maken met het wezenlijke, de spirituele dimensie van ons bestaan, evenwicht en harmonie. Als beeldend kunstenaar doe ik dat door te schilderen, maar als schrijver van boeken en als spiritueel coach ben ik eveneens op zoek naar het wezenlijke, de kern, dat deel van ons waarin wij ons verbonden voelen met iets dat groter is dan wijzelf zijn en waarin onze ware schoonheid te vinden is. Ellen schreef eerder de boeken: Vederlicht – Leven en werken met spirituele gidsen, Zelfdoding in het Licht van de Ziel en Licht op je levenspad, zicht op je zielsplan

Wil je meer weten over Ellen Scheffer en haar werk? Klik dan hier.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *