Energie in de lift door Anne van Barlingen

Ik sta in de lift. De rechterlift, want de linkerlift is kapot. Op elke verdieping hangt een keurig briefje waarop staat: ‘Graag andere lift gebruiken, deze lift wordt gerepareerd’. Onder deze tekst staat een lachende smiley. Zo’n geel, lachend gezichtje met iets teveel tanden. Alsof deze informerende tekst een blije emotie nodig heeft.

Misschien was er nagedacht over die smiley. Niemand wordt vrolijk van veel mensen in de lift. Misschien is deze smiley een wanhopige poging om het chagrijn iets te verminderen. Want los van alle andere luchten in een volle lift, negatieve gedachtes vervuilen ook snel zo’n klein hokje. En negatieve gedachtes zijn dan opeens ook heel besmettelijk. Iedereen stapt een tikje chagrijniger uit die lift dan dat hij er in stapte.

Ik sta gelukkig in een lege lift. En bijzonder genoeg stapt er zes verdiepingen lang helemaal niemand in. Ik sta dus in een lege rechterlift, die naast de schacht van de linkerlift naar beneden gaat. Die linkerschacht waarin gewerkt wordt. Die linkerschacht waar diepe mannenstemmen uit komen.

Vrij duidelijk kan ik het gesprek van de liftreparateurs horen. Het klinkt hol, alsof ze ergens in een tuigje in de schacht bungelen. De ene zegt met een zware bromstem: ‘Pas je wel op’. De ander, met een nog diepere stem, bromt terug; ‘Kerel, ik heb zo’n geweldige vrouw thuis, daar wil ik nog iedere avond graag naar terug’.

Zo’n bungelende brommeneer (en indirect zijn geweldige vrouw) maakt het mogelijk dat wij met z’n allen chagrijnig zo’n stinklift in kunnen schuifelen. Daar moet ik in die lege rechterlift om lachen. Zo’n glimlach met iets teveel tanden. Het relativeert. Je kunt alles aan, als je maar goed voor ogen houdt wie er echt belangrijk is.

Anne van Barlingen
Schrijfster, speechwriter, sportmasseur, schoendesigner

Haagse Hoogvliegers biedt met plezier talentvolle schrijvers met eigen stem en klankkleur een lanceerplatform. Zij schrijven over thema’s die hen raken en kunnen zo hun pen oefenen en een eigen publiek opbouwen.

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Doe-het-zelf coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe-het-zelf coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe-het-zelf-coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment te duur of wil je éérst een aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan ons e-book en ga (alvast) zelf aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als je het zelf moet betalen […]

Nieuw: Biografie & Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book)

Nieuw: Biografie & Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book)

Biografie & Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]

Carrière-, Life-, Ondernemers- en Executive coaching – Den Haag – 6 gesprekken

Carrière-, Life-, Ondernemers- en Executive coaching – Den Haag – 6 gesprekken

Carrière Coaching  – Mogelijk wil je een volgende stap zetten in je carrière of sta je op een kruispunt in je leven en vraag je je af …  wat nu? Wellicht heb je behoefte aan meer focus? Of een heldere, energie gevende visie voor de komende tijd? Of kriebelt er iets …, maar: wat? Veel […]