Subsidie voor loopbaanadvies gemeenteambtenaar (en voor arbeidsmarktprojecten)

Subsdie loopbaan gemeenteambtenaar

Subsidie voor loopbaanadvies gemeenteambtenaar – Volgens de cao Gemeenten (1 januari 2024 – 31 maart 2025) heeft iedere gemeente ambtenaar elke drie jaar recht op een loopbaangesprek. Ook als je wilt investeren in de ontwikkeling van je team of organisatie zijn er mogelijkheden. Lees hieronder meer.

door Petra Hiemstra, 5 juli 2024

De regelingen van het A&O Fonds Gemeenten bieden een hele mooie kans om je loopbaan een boost te geven en je professionele groei te stimuleren. Maar wat houdt een loopbaangesprek nu precies in? Wat kun je ermee én hoe bereid je dit voor?

Wat kun je verwachten tijdens het loopbaangesprek?

Tijdens het loopbaangesprek krijg je de kans om te praten over allerlei aspecten van je werk en je carrière. Denk aan:

  • Een evaluatie van je huidige taken en functie.
  • Bespreking van je sterke punten en waar je nog in kunt groeien.
  • Het verkennen van mogelijke carrièrepaden binnen de gemeentelijke organisatie.
  • En natuurlijk, de mogelijkheid om te kijken naar opleidingen en ontwikkelingskansen die jou verder kunnen helpen.

In de CAO Gemeenten is dit het artikel waar je naar kunt verwijzen in het gesprek met je leidinggevende:

Artikel 8.6 | Loopbaanadvies

De werknemer krijgt op zijn verzoek na elke periode van 36 maanden loopbaanadvies. Hij kan dat loopbaan advies vragen aan een door de werkgever aangewezen deskundige binnen of buiten de organisatie.

Subsidie A&O FOnds Gemeenten voor loopbaanadvies gemeenteambtenaar – meer informatie

Klik op de pagina Allesuitjezelf.nl

Wil je subsidie voor een HR project, arbeidsmarktproject of ontwikkelproject binnen jouw gemeente, bijvoorbeeld rond Neurodiversiteit of Grootluisteren?

Werk jij aan thema’s als Arbeidsmarkt en Leren en Ontwikkelen bij een gemeente? Dan is dit jouw kans! A&O fonds Gemeenten biedt subsidies aan voor gemeenten die in 2024 bijdragen aan het behoud, de instroom of innovatie van bedrijfsprocessen binnen deze thema’s. De gemeenteambtenaren zijn bij uitstek dé verschilmakers die voor positieve impact zorgen en daarmee de samenleving verder brengen.

De ‘STAP VOORUIT’-subsidie heeft als doel de uitvoeringskracht van gemeenten te vergroten, bijvoorbeeld door het opstellen van projectplannen en het stimuleren van positieve veranderingen.

  • Voor het thema Arbeidsmarkt geven we de voorkeur aan projecten die gericht zijn op arbeidsmarktstrategieën, waarbij het werkboek ‘Succesvol de arbeidsmarkt op’ wordt gebruikt. Maar ook innovatieve vormen van werving en selectie – bij voorkeur in samenwerkingsverbanden – met een rol voor AI, employer branding, pre, on- en offboarden kunnen voor subsidie in aanmerking komen.
  • Voor het thema Leren en Ontwikkelen ondersteunen we projecten die zich richten op leren, ontwikkelen en het verbeteren van vaardigheden. Denk hierbij aan aanbevelingen uit rapporten over hoe gemeenten leren en ontwikkelen organiseren, en aan het versterken van skills, zoals reskillen naar ander werk of upskillen naar een hoger werk- en denkniveau.

Daarnaast biedt A&O fonds Gemeenten de ‘PLUS’-subsidie aan voor gemeenten die bijdragen aan innovatieve projecten met de ambitie om deelbare resultaten te behalen voor de sector.

Meer informatie

Subsidie | A&O fonds Gemeenten (aeno.nl)

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

DONEER een CoachKwartiertje – 15/30/45/60 minuten volledige aandacht voor iemand die het nodig heeft

DONEER een CoachKwartiertje – 15/30/45/60 minuten volledige aandacht voor iemand die het nodig heeft

Doneer een CoachKwartiertje – Heel regelmatig melden zich veelal zeer talentvolle jonge hoogvliegers bij ons, die graag gecoacht willen worden omdat ze ergens in hun studie of vroege loopbaan vastlopen. Zij hebben behoefte aan gerichte aandacht, iemand die hen helemaal kan zien en accepteren voor wie ze helemaal zijn en een stukje begeleiding in het […]

APPA coachtraject en begeleiding voor politici

APPA coachtraject en begeleiding voor politici

APPA coachtraject en begeleiding voor wethouders, burgemeesters, gedeputeerden en politici – Een aantal jaren geleden heb je bewust de keuze gemaakt voor de politiek. Veelal vanuit diepe waarden en overtuigingen heb je je samen met anderen ingezet voor dat wat jij belangrijk vindt voor mensen, organisaties en onze samenleving als geheel – op stedelijk, provinciaal, […]

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]