Tot in de puntjes verzorgd door Debbie van der Vegt

Is jouw werk tot in de puntjes verzorgd? Waarschijnlijk wel. Maar hoe staat het met je uiterlijke verschijning? Is dat tot in de puntjes verzorgd? Of kun je wel wat tips gebruiken? Veel professionals leggen de focus op hun inhoudelijke werkzaamheden. Maar wist je dat jouw uiterlijke verschijning voor een groot deel bijdraagt aan jouw persoonlijke en zakelijke succes? Imagostylist Debbie van der Vegt geeft hieronder drie tips voor het selecteren van de juiste outfit voor als je op een podium staat of op televisie komt.

Jouw uitstraling is een belangrijk onderdeel van je zakelijke succes

De één weet zich tot in de puntjes te verzorgen, de ander slaat de plank nog weleens mis. Wanneer kleding niet verzorgd is of niet bij jou past, raken mensen afgeleid waardoor ze niet meer naar je verhaal luisteren. Wanneer je als Sprekend Leider op televisie komt of op het podium staat, is dit natuurlijk niet de bedoeling. Je wilt dat mensen je ideeën onthouden, zich je verhaal herinneren en je op basis daarvan aanbevelen bij anderen. Kleding, accessoires, kapsel en make-up moeten jouw persoonlijkheid en boodschap altijd versterken. Wanneer jij je fijn voelt in je kleding, straal je dit ook uit. Dit heeft een positieve invloed op je zelfvertrouwen, waardoor je geloofwaardiger overkomt tijdens je presentatie.

Hoe zorg je ervoor dat je tot in de puntjes verzorgd bent?

Dit zit vaak in de kleine dingen. Zorg er in ieder geval voor dat je schone nagels, tanden en een verzorgd kapsel hebt. Wanneer dit onverzorgd is, valt het op en leidt het af van de boodschap die je wilt overbrengen. Let er ook dat je schoenen schoon en verzorgd zijn. Laat regelmatig nieuwe hakjes onder je schoenen zetten en poets je leren schoenen regelmatig. Schoenen waarbij de tenen zichtbaar zijn, leiden ook af van jouw gezicht en de boodschap die je wilt overbrengen.

3 tips voor het selecteren van een juiste outfit wanneer je op een podium staat of op televisie komt

  1. Denk na over de betekenis van de kleur van de je kleding

Psychologen hebben ontdekt dat je met het dragen van een bepaalde kleur een – vaak onbewuste – boodschap op je publiek kunt overbrengen. Denk dus goed na over hoe je wilt overkomen en pas de kleur van je outfit daarop aan. Twee voorbeelden:

  • Donkerblauw draag je wanneer je kalmte, gezag, kennis en kracht wenst uit te stralen. Hoe donkerder je donkerblauw, des te meer autoriteit je uitstraalt.
  • Met zwart kom je afstandelijk over. Probeer dus altijd te combineren met een kleur. Zo maak je makkelijker contact met je publiek.
  1. Vermijd kleding die volledig uit felle basiskleuren bestaat zoals felrood of grasgroen

Wanneer je als Sprekend Leider op televisie verschijnt, vermijd dan felle basiskleuren als felrood en felgroen. Beeldchips van camera’s hebben soms moeite met de balans van deze kleuren.

Wat prima kan: rustige tinten, gemengde kleuren, pastelkleuren, donkere kleuren, effen tinten, natuurlijke kleuren of blauwtinten werken uitstekend op beeld.

     3. Greenscreen

Als jouw interview opgenomen wordt voor een greenscreen (blauwe/ groene achtergrond) dan is het verstandig om geen kleding te dragen met de kleur blauw/groen erin. Bij een greenscreen wordt in de montage de kleur blauw of groen (de kleur van het scherm dat achter je staat) vervangen door een ander beeld. Je kleding valt dan weg, zoals je bij de Amerikaanse weervrouw Liberté Chan op de afbeelding kunt zien.

Personal Style in het Sprekend Leiderschap programma

Tijdens het programma Sprekend Leiderschap geef ik je nog meer tips en gaan we in op jouw persoonlijke situatie en wensen. We kijken welke kleuren het beste bij jou passen en wat je daarmee uitstraalt.

Je kunt kleuren strategisch inzetten om jouw boodschap over te brengen. Daarnaast krijg je een persoonlijk stijladvies en gaan we in op alles wat met uitstraling te maken heeft. Zodat de inhoud en vorm van je presentie en presentatie optimaal zijn afgestemd op jouw publiek en beoogde resultaat.

Debbie van der Vegt, Imago Coach en eigenaresse van Smyling, adviseert je bij je uiterlijke presentatie. Dit doet zij door het geven van persoonlijk kleuradvies, stijladvies of compleet imagoadvies. Ze geeft diverse workshops voor bedrijven op het gebied van zakelijk kleur- & stijlgebruik. Voor meer informatie kun je contact opnemen via 06-40806266, info@smyling.nl of www.smyling.nl

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

DONEER een CoachKwartiertje – 15/30/45/60 minuten volledige aandacht voor iemand die het nodig heeft

DONEER een CoachKwartiertje – 15/30/45/60 minuten volledige aandacht voor iemand die het nodig heeft

Doneer een CoachKwartiertje – Heel regelmatig melden zich veelal zeer talentvolle jonge hoogvliegers bij ons, die graag gecoacht willen worden omdat ze ergens in hun studie of vroege loopbaan vastlopen. Zij hebben behoefte aan gerichte aandacht, iemand die hen helemaal kan zien en accepteren voor wie ze helemaal zijn en een stukje begeleiding in het […]

APPA coachtraject en begeleiding voor politici

APPA coachtraject en begeleiding voor politici

APPA coachtraject en begeleiding voor wethouders, burgemeesters, gedeputeerden en politici – Een aantal jaren geleden heb je bewust de keuze gemaakt voor de politiek. Veelal vanuit diepe waarden en overtuigingen heb je je samen met anderen ingezet voor dat wat jij belangrijk vindt voor mensen, organisaties en onze samenleving als geheel – op stedelijk, provinciaal, […]

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]