Leer excellent jureren – Giving Back Debat Toernooi – 23 januari 2016 (gratis)

Op zaterdag 23 januari 2016 organiseren Haagse Hoogvliegers en de DebatAcademie als Ambassadeurs van Giving Back samen met de Giving Back stadscommissie Den Haag voor de 6e keer het leukste, sportiefste én hoffelijkste Giving Back Debat Toernooi voor scholieren in Nederland. Ieder jaar leiden we samen ongeveer 90 talentvolle scholieren (havo 4/vwo 5) op in de edele kunst van het eloquent debatteren. De scholieren worden eerst getraind door de allerbeste debattrainers van Nederland en gaan daarna in 3 of mogelijk dit jaar zelfs 4 rondes met elkaar in debat over diverse beleidsstellingen.

Wat gaan we doen?
Voor geïnteresseerden, beginnende en ervaren debaters is dit een uitgelezen kans om veilig vanaf de zijlijn meer te leren over debatteren en om excellent te leren jureren. Wij luisteren de scholieren groot, zodat ze gaan stralen en excelleren. We trainen onszelf in het objectief jureren (je eigen oordeel over de stellingen NIET laten meewegen) en in het geven van zeer specifieke positieve feedforward, waarmee zij zich direct kunnen verbeteren in de volgende ronde. Goed jureren en anderen ‘groot luisteren’ lijkt zo makkelijk maar is het niet. Je kunt je voor verschillende functies opgeven:
  • Juryvoorzitter (
    ​enkel ​

    ervaren debaters) – 15 plaatsen.

  • Jurylid Persoonlijke Presentatie – 15 plaatsen
  • Tijdwaarnemer – 15 plaatsen (ook voor huidige Giving Back mentoren en bestuursleden)
  • Gastheer/gastvrouw – 5 plaatsen
  • Administratiehelden – 2 plaatsen (stressbestendige Excel talenten gevraagd!)

​Alle vrijwilligers krijgen gratis een training Excellent Jureren. Deze wordt gegeven door Petra Hiemstra en is van 10 tot 12 uur (voor alle juryleden verplicht). De debatrondes starten na de lunch.

Wanneer?
Zaterdag 23 januari 2016 (mits de ANWB geen code oranje geeft)
Van 10 tot 17.30 uur, inclusief lunch.
Waar?
Aloysius College
Oostduinlaan 50
2597 Den Haag
Gratis parkeren
Mentor worden

Liever mentor te worden? In november gaat het nieuwe programma van start. Hier lees je er meer over.

Attentie
​Ieder jaar stellen we al onze juryleden in de gelegenheid een voorstel te doen voor de attentie, die we als dank voor je inzet uitreiken. We hebben hiervoor maximaal 10 Euro (incl. BTW) per persoon beschikbaar. De afgelopen jaren hebben we regelmatig een net verschenen boek uitgereikt en de schrijver/ster in staat gesteld zijn of haar werk te presenteren. Alle voorstellen zijn welkom, mits geschikt voor een breed publiek.
Hieronder kun je je belangstelling kenbaar maken. Eind dit jaar ontvangt iedereen die zich heeft aangemeld de definitieve uitnodiging.

Met vriendelijke groet,

​ook namens Gijs Weenink, Directeur Debat Academie
en Joost van Grieken, Voorzitter Stadscommissie Den Haag​

,

 

Petra Hiemstra

Haagse Hoogvliegers
06-33803867

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 05/01/2016
10:00 - 17:30

Locatie
Aloysius College

Categorieën Geen Categorieën

Beschikbare plaatsen:
30

0 SCHRIJF EEN REACTIE

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *