Magnetisch Charisma – Dagtraining voor sprekers en dagvoorzitters 18 jan. 2019

Magnetisch Charisma – Hocus pocus? Nee hoor! Magnetisch Charisma is vooral het heel bewust en gericht managen van de energie in jezelf, de energie van je boodschap en de energie tussen jou en je publiek. Het is dus helemaal niet iets wat je wel of niet hebt. Magnetisch Charisma kun je leren. Door veel bewuster met de niveaus om te gaan vanwaaruit je spreekt, kun je op relatief makkelijke manieren je Meesterschap in Sprekend Leiderschap vergroten. Als je je Magnetisch Charisma verhoogt en versterkt, door velen ook de ‘gunfactor’ of je X-factor genoemd, zul je merken dat mensen uit zichzelf, het beste van zichzelf aan jouw doelen en wensen willen geven (voluntas). En dat is… heerlijk! Dit vermogen is voor vele liefdevolle leiders die een kleine of grote rol willen spelen in het vormgeven van onze toekomstige wereld, van wezenlijk belang voor het realiseren van hun doelstellingen.

Deze dagtraining Magnetisch Charisma is voor sprekers en (dag)voorzitters die met hun energie meer met hun publiek willen kunnen bewerkstelligen

In onze trainingen Sprekend Leiderschap leiden we je, in navolging van Aristoteles, op in 7 niveaus van luisterend spreken, en sprekend luisteren:

 1. LOGOS- Kun je je publiek meenemen met een logisch, goed gestructureerd verhaal? Zijn je argumenten goed onderbouwd?
 2. PATHOS – Kun je je publiek raken, schaken en vermaken met je verhaal? Hoe meer jij jouw verhaal vanuit je hart vertelt, hoe beter je verhaal resoneert met het hart en de ziel van je publiek.
 3. ETHOS – Wat maakt je verhaal of boodschap belangrijk voor jou? Welke waarden liggen hieraan ten grondslag? Voor welke waarden zet jij je in?
 4. THYMOS – De universele behoefte van ieder mens is om zich helemaal gezien, gehoord, ERKEND, geliefd en geholpen te voelen voordat hij meegaat in jouw verhaal. Of voordat jij persoonlijke, organisatorische, historische, culturele of bijvoorbeeld maatschappelijke pijn met je publiek kunt transformeren in welzijn. Waar moet/kun/wil je vanuit jouw persoonlijk leiderschap erkenning voor geven? Hoe grootmoedig doe je dat?
 5. VOLUNTAS – Als leider en spreker wil je graag dat je publiek uit zichzelf het beste van zichzelf gaat schenken aan jouw dromen en idealen. Hoe wakker je de wil in je publiek aan? Welk nieuw gedrag wil je na je presentatie zien en ervaren bij je publiek?
 6. TELOS – Als spreker heb je de mogelijkheid om mensen boven zichzelf uit te laten stijgen, door daarvoor, samen met hen, de juiste omstandigheden te scheppen en creëren. Om hen bij te staan in het zich laten ontvouwen van hun persoonlijke en collectieve potentieel. In hoeverre heb en ben je helder over de pijn en de parels die jouw Positieve Toekomst Perspectief of Persoonlijke Waarde Propositie gaan opleveren voor wie?  In hoeverre sluit jouw verhaal, voorstel, betoog of pleidooi aan bij de biografie, waarden, vaardigheden, ervaringen en idealen van de mensen in je publiek?
 7. MAGNETISCH CHARISMAMagnetisch Charisma is de 7e laag die we trainen met mensen die veel (willen gaan) spreken en nóg meer met hun publiek willen bereiken. Door een energetische ‘heilige veilige luister- en ontwikkelruimte” te creëren, door te ervaren hoe ánders je boodschap op je publiek overkomt als je vanuit hart- en ziel spreekt. En door te ervaren wat je daarmee in en met je publiek kunt bewerkstelligen.

De waarde van welsprekendheid – Bij Haagse Hoogvliegers houden we van woorden en welsprekendheid – waarom?

Eeuwenslang is welsprekendheid onderwezen aan universiteiten. Het oudste en mogelijk meest bekende werk over eloquentie is het boek Opleiding tot redenaar, geschreven door retoricus Quintellianus al in de eerste eeuw na Christus. De Romein stelde dat ‘de eerste vereiste van welsprekendheid duidelijkheid is’. En van hem mag je er tenminste 75 jaar over doen om een MeesterSpreker te worden.

De eerste hoogleraar Welsprekendheid in Nederland was de jonge doopsgezinde predikant Matthijs Siegenbeek. Hij was nog maar 23 toen hij zijn hoogleraarschap aan de Universiteit Leiden aanvaardde. Siegenbeek toog aan het werk om lesmateriaal voor zijn studenten samen te stellen. Zo verschenen, onder andere, Proeven van Nederduitsche welsprekendheid (1799-1809; een literaire bloemlezing) en een vertaling van Longinus, Over den verhevenheid (1811). In zijn oratie onderstreepte hij het maatschappelijk nut van dit nieuwe vak op drie terreinen: in de kerk, in de rechtszaal en in de politiek. Welsprekendheid, zo stelt hij door het noemen van enkele historische voorbeelden, heeft mensen gered, oorlogen gewonnen en  voorkomen. Over de relatie tussen inhoud en vorm zegt hij: ‘De gedachten zijn buiten twijfel de ziel en het wezen der welsprekendheid; dan hoe voortreffelijk en verheven deze ook zijn mogen, zal echter hare waarde geenszins met vollen luister uitblinken, ten zij ze niet slechts op eene verstaanbare wijze aan anderen medegedeeld, maar ook met zwier, bevalligheid, en nadruk voorgedragen worden.’ Een goede stijl was volgens hem: duidelijk, krachtig, sierlijk en gepast.

Als logos, ethos, pathos, thymos, voluntas en telos je aanspreken én je meer wilt – dan is het tijd voor het 7e niveau Magnetisch Charisma:

Tijdens deze dagtraining Magnetisch Charisma je vermogens verder ontwikkelen door een verdiepende laag aan je spreekvaardigheden toe te voegen: de energetische. Hoewel deze laag onzichtbaar en dus ‘onpakbaar’ is, is deze laag wel degelijk voelbaar. En dus beïnvloedbaar.

Magnetisch Charisma en energiemanagement met je publiek – de toegevoegde waarde

 1. Deze training leert je allereerst een ‘heilige veilige ruimte te creëren’ om in de ruimte tussen jou en je publiek, of tussen de deelnemers onderling, te laten ontstaan wat er wil ontstaan. Ik noem dit het vermogen om een ‘energetische kaasstolp​’ over jezelf en je publiek te leggen. Zo’n ‘kaasstolp’ biedt deelnemers een ultieme ontdek- en leerplek waarin ze zich vrij voelen om te delen, leren en experimenteren;
 2. Je leert spelen met ‘mannelijke, vrouwelijke en neutrale energieën’, zodat je makkelijk tussen deze energieën kunt schakelen;
 3. Je leert om je eigen en andermans energieën beter te voelen, sturen en beschermen (zo voorkom je dat je leegloopt en leveren ook spannende bijeenkomsten je vooral energie op);
 4. Je ontwikkelt meesterschap over de energetische verbindingen tussen jou en de ander(en) en deelnemers onderling, zo gebeurt er méér;
 5. Je leert echt en oprecht applaus in ontvangst nemen (klinkt gek, maar dat is voor velen écht lastig);
 6. Je publiek krijgt er plezier in om naar je te luisteren. Sterker nog: ze hangen aan je lippen!;
 7. Je krijgt alle gelegenheid om jouw MasterSpeech(es) in een veilige omgeving te oefenen en perfectioneren.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor iedere professional, ondernemer, dagvoorzitter, bestuurder en Liefdevol Leider die meer effect wil sorteren met zijn of haar boodschap. Die energie wil krijgen van het spreken voor en met publiek. Die in staat wil zijn om op alle niveaus sprekend te luisteren en luisterend te spreken. Kortom: voor iedereen die er voor openstaat dat écht effect in de onzichtbare en wel beïnvloedbare tussenruimte tussen mensen plaatsvindt. En die meesterschap over het managen van die tussenruimte wil verwerven. Het verworven meesterschap draagt bij aan het vergroten van je eigen Liefdevolle Leiderschap en helpt je om de wensen van opdrachtgevers nóg beter te vervullen, door meerlagiger te faciliteren.

Het programma

De dag zal om 9.45 uur starten en is om 17.30 uur afgelopen.

Daarna nodigen we je van harte uit om te blijven borrelen en verder te praten met de mensen die je hebt leren kennen. Zo maken we het mogelijk om elkaars dromen concreet stappen verder te brengen. Rond 19 uur besluiten we de dag.

​​​Prijs

Jouw investering voor deze dag bedraagt: 230 Euro excl. BTW en is incl. koffie, thee, lekkers, lunch, materialen en borrel.

De trainer

Deze training wordt verzorgd door Elsewine Rietveld. Elsewine is een zeer ervaren debater, debattrainer en Magnetisch Charisma trainer. Zij verzorgt al jaren  met succes nationaal en internationaal trainingen die mannen en vrouwen, ondernemers en bestuurders, helpen het beste van zichzelf te laten zien. Zodat ze samen met anderen het wezenlijke kunnen verwerkelijken.

Al mijn collega trainers en ik hebben deze training bij Elsewine gevolgd en wij plukken daar dagelijks de vruchten van. Ook deelnemers geven aan dat zij zich veel meer ‘geaard’ voelen door de training. Dat het communiceren vanuit hun hoofd-hart-en-ziel, werkelijk mensen in beweging brengt. Dat het presenteren zelf lichter wordt, terwijl tegelijkertijd de effectiviteit van hun presentaties stijgt.

Inschrijven

Je kunt je hieronder direct voor deze training inschrijven. Op de ontvangstbevestiging staan in principe alle gegevens die je nodig hebt voor je administratie. Wil je liever een ‘echte’ factuur ontvangen? Geen probleem. De facturen worden medio december of begin januari verzonden. Wij houden de kosten voor onze dagtrainingen zo laag mogelijk. Kun je onverhoopt niet, dan geven we geen geld terug. Wel mag je jouw plek altijd cadeau doen aan een hoogvlieger uit je netwerk.

Een week van te voren ontvang je van ons een mail met daarin alle informatie die je nodig hebt.

We kijken uit naar je komst! Je bent van harte welkom.

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 18/01/2019
09:45 - 19:00

Locatie
Nassau Parc

Categorieën

Beschikbare plaatsen:
6

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

Het CoachKwartiertje – Soms heb je NU behoefte aan een luisterend oor. Warme aandacht voor JOU. Een paar goede vragen die zaken verhelderen of in een ander licht zetten. Liefdevolle en heldere reflectie van een neutraal persoon. Intervisie over een lastige casus. Voor al die momenten is het Coachkwartiertje bedoeld. Het CoachKwartiertje is een kort […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]