Pijnleren voor leidinggevenden I Leer prettig praten over (organisatie)pijn én pijn positief transformeren

Pijnleren voor leidinggevenden

Als coach, trainer, zorgverlener/mantelzorger, ondernemer, directeur, leidinggevende, professional, politicus, partner-van, vriend/vriendin-van, krijg je voortdurend te maken met pijn. Persoonlijke pijn, organisatie pijn of zelfs generatieve pijn. Dit laatste is pijn van grote groepen mensen, die soms al generaties bestaat. De vraag is:

  • Hoe ga je als persoon en als professional goed met pijn van jezelf en anderen om?
  • Wat is pijn eigenlijk?
  • Hoe voel je pijn goed aan?
  • Hoe erken je deze op een prettige manier?
  • Waar ligt jouw persoonlijke pijngrens?
  • Wat betekent dit voor jouw werk?
  • Hoe kun je pijn persoonlijke, organisatorische en wellicht zelfs generationele pijn herkennen, erkennen en positief transformeren?
  • Hoe kun je de parels in de pijn ontdekken en pijn helen?
  • Leer pijn (h)erkennen via de Pijnleerladder

Deze vragen staan centraal bij de training Pijnleren door Mathilde Maas Kuper. Zij schreef er al eerder dit mooie artikel over, waarin ze de achtergrond van pijnleren uitlegt. Tijdens de middag staat ervaringsgericht leren centraal via de pijnleerladder. Je krijgt alle ruimte eigen vraagstukken en casuïstiek in te brengen.

REFERENTIES

Tijdens de training Pijnleren werd mij heel duidelijk dat ik de pijn van ander niet kan oplossen,  het is een proces van de ander en het is aan hem/haar om dit wel of niet aan te gaan en op te lossen. Dit inzicht heb ik toegepast door te kijken waar ik mijn verantwoording kan nemen in een gewenste verandering binnen de organisatie waar ik werk. Waar kan ik wel invloed uitoefenen en waar kan ik mijn bijdrage leveren? Het was fijn om dit te kunnen doen, omdat ik geen energie verloor aan negativiteit / pijn van anderen. Die mocht gewoon bestaan. Hierdoor kan ik nu vanuit positiviteit, met support van anderen, aan de slag met activiteit waarmee ik kan bijdragen aan de ontwikkeling van medewerkers. Eva

“Ik heb de kracht van pijnleren ervaren. Het goede leren te zien van pijn in mij en leren omgaan met de pijn van anderen.” – Gijs van Bilsen, Gedrags- en organisatietrainer Pentascope

Programma Pijnleren via de Pijnleerladder

13.00 uur            Ontvangst met koffie, thee en lekkers
13.30-14 uur       Kennismaken met trainer en deelnemers
Wat brengt je hier vandaag?
                              Wat wil je graag aangereikt krijgen?

14-17 uur             Training pijnleren (incl. pauzes al naar gelang jullie behoefte)
17-17.30 uur        Feedforward voor de trainer (TOPS en TIPS)
17.30-18.30 uur  Borrel!

De trainer

Ruim 10 jaar werkt Mathilde Maas Kuper als trainer, coach, adviseur en verwerkt zij direct en indirect haar kennis over geluk en de eventuele maakbaarheid hiervan in haar werk. Bij alles wat ze doet brengt ze een grote portie vrolijkheid, humor en hartwarmte mee. Ze kan up-tempo trainen én vertragen. Met positieve resultaten en tevreden klanten als gevolg. In evaluaties over haar werk leest zij:

Mathilde weet de vinger op de zere plek te leggen.”

“Mathilde benoemt de pijn .”

“Ze zegt dat wat je niet wilt horen, omdat het pijn doet. Maar wel nodig is voor de verandering die we willen.”

“Pijnlijke onderwerpen worden in een veilige sfeer bloot gelegd.”

…. “En zo”, zegt ze zelf: “kan ik nog wel even doorgaan. Niemand die schrijft: “Ik ben mijn werk met meer plezier gaan doen” of “Mathilde weet het werkgeluk te verhogen”… niets van dat.Was ik mijn werk niet goed aan het doen? De resultaten waren wel positief. Over welke resultaten hebben we het dan. We hebben het dan over het inzetten van een gewenste verandering. Bijvoorbeeld het vergroten van het vertrouwen binnen een team, het verbeteren van de communicatie, effectief kunnen innoveren… Dus dat waar ik voor wordt gevraagd en betaald realiseer ik…, maar niet uitsluitend door mijn kennis van geluk, juist door te werken met de pijn. Ik kon er niet omheen – mijn expertise is pijn en pijnleren.”

Deze lancering maakt deel uit van onze Leergang Liefdevol Leiderschap.

Inschrijven

Je kunt je hieronder voor de training inschrijven. Deze training betreft een lancering. Een lancering is nieuw werk van collega trainers over het thema wat hen het dichtst aan het hart ligt en waarmee zij de komende jaren een grote groep mensen willen bereiken. We bieden deze training op 9 februari voor het eerst aan. Daarna kan de training bij Haagse Hoogvliegers worden ingekocht voor organisaties. Je ontvangt deze training voor een lage prijs in ruil voor jouw TOPS en TIPS aan het eind van de training. Mathilde zal het beste van zichzelf aan jullie geven en ontvangt daarvoor graag jullie eerlijke reflecties retour, zodat zij haar training kan vervolmaken en er zo vele mensen mee kan verrijken. Wij houden de administratieve lasten zo klein mogelijk. Eenmaal ingeschreven krijg je geen geld retour. Je mag wel altijd iemand anders jouw plek cadeau doen.

We kijken ernaar uit je te ontmoeten en ontvangen je met open armen.

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 09/02/2017
13:00 - 18:30

Locatie
Haagse Hoogvliegers I Nassauparc

Categorieën

Beschikbare plaatsen:
11

0 SCHRIJF EEN REACTIE

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *