Succesangst – Ben je klaar voor de vlucht naar voren, dan krijg je de wind van voren

Nieuwsbrief Haagse Hoogvliegers 13 November 2018 – Vorig jaar rond deze tijd voelde ik: ik ben er klaar voor. Waarvoor? Voor het GROTE werk. Voor projecten die bijdragen aan Liefdevol Leiderschap op macroniveau. Internationaal wordt Liefdevol Leiderschap ook wel Quantum Leiderschap genoemd.

Succesangst – En ik bedacht me: waarom richt ik niet een kabinet Liefdevol Leiderschap 2018-2030 op? Immers: de grote vraagstukken van onze tijd, of het nu om duurzaamheid, klimaat, nieuwe economische modellen, onze gezondheidszorg of onze woningmarkt gaat, vragen om een Positief Toekomst Perspectief voor de lange termijn. Een visie die er toe uitnodigt om onze collectieve energie en intelligentie goed te richten en te bundelen om te realiseren wat nodig is. Het schrijven en uitvoeren van zo’n visie vraagt het vermogen om holistisch kunnen kijken, (groot)luisteren en handelen. Onze toekomst is te belangrijk om enkel aan politici over te laten. We zullen  samen! versneld pijnlijke beslissingen moeten nemen die ons veel #gezondheid #heelheid #inclusiviteit en #duurzaamfraaigroen op gaan leveren. En wat mij betreft gaan we dat doen onder het mooie motto van Fryslân Culturele Hoofdstad: Mei eltsenien en foar eltsenien.

Succesangst voelt alsof ik een vis op het droge ben…

Het idee had zich nog maar net in mijn brein en zijn post gevat, of de succesangst diende zich in alle hevigheid aan. Zeker zes weken lang had ik last van een onverklaarbare behoefte om naar adem te happen. Als een vis op het droge, ja. Terwijl ik feitelijk geen zuurstof tekort had. Het was collega Janine die vroeg: “Petra, kan het zijn dat je al een blik in de toekomst hebt gekregen?” En ik voelde dat ze gelijk had. Intuïtief gaf mijn lichaam aan, dat als ik volledig voor, achter en naast mijn eigen leiderschap ga staan, dat dat GROOT is. Zo groot dat ik het nauwelijks kon ‘behappen. En zo irreëel was deze angst niet, bleek al gauw.

Nietzsche zei al: de mens bestaat om zichzelf te overstijgen.

Echter, zodra ik mijn ambities boven het maaiveld uit tilde om ze in het licht te zetten, merkte ik hoe snel wolken van gelijkwaardigheid met de beste bedoelingen proberen ze met schaduw te bedekken. De eerste de beste keer dat ik mijn idee lanceerde voor een Liefdevol Leiderschap kabinet, voor en door iedereen die zich daartoe geroepen voelt, vonden mijn toehoorders dat zacht gezegd EEN HEEL SLECHT IDEE.

Dus vroeg ik hen – wat is dan jullie plan? Dat plan bleef uit. Dus besloot ik om Holistische Zorg, het levensthema van een deelneemster uit onze 1e Liefdevol Leiderschap Leergang, als jaarthema voor 2018 te kiezen. Ik schaarde me achter haar idee om het samen met haar én anderen groter en sterker te maken.

“Strong roots allow us to fly”

Die sterke wortels heb ik nodig gehad het afgelopen jaar! Ben je klaar voor de vlucht naar voren, dan krijg je de wind van voren:

“Weet je zeker dat je de zorg voor de toekomst ‘holistisch‘ wilt noemen? Ik heb niets met het woord holistisch.” Ja. Want dat is waar het écht over gaat. “En je wilt samen een ‘signatuur’ ontwerpen, zeg je? Zullen we het anders noemen?” Nee, dat gaan we niet anders noemen. Signatuur staat voor “het karakteristieke kenmerk van de maker op een beeldend werk waardoor hij als maker van dat werk wordt beschouwd”. En dat is precies wat we gaan doen. We gaan collectief een nieuw beeld vormen, waarvan we allemaal medemaker zijn. “Goed, laatste puntje dan: die tekst voor de workshopgevers… je noemt hen steeds Meesters. Schrikt hen dat niet teveel af? Moeten we hen wel zo noemen?” “Ja, want dat zijn ze. We bieden hen samen een podium waarop zij mét alle deelnemers kunnen stralen en excelleren”.

Kortom: het valt dus ‘om den drommel’ niet mee om een grootluisterende kopvlieger te zijn en mensen mee te nemen op mijn vrolijke vluchten. En toch is alles wat écht de moeite waard is, ook alle moeite waard!

Daarom zijn we buitengewoon BLIJ DAT HET GAAT LUKKEN OP 28/11!!! Mijn collega’s en ik voelen ons RIJK dat we zo’n grote groep Quantum Leiders – mensen die hun mentale (IQ), emotionele (EQ), spirituele, intuïtieve en creatieve (SQ) en Quantum Intelligentie (QQ) verbinden en belichamen – mogen ontvangen om op álle niveaus open te onderzoeken wat nodig én gewenst is rond Holistische Zorg 2030. En om samen een richtinggevend en doelgericht Positief Toekomst Perspectief Holistische Zorg 2030 te schrijven.

Heb je zelf (ook) het gevoel dat je op een kruispunt staat, dat het tijd is de volgende stappen in je meesterschap te zetten en/of dat het tijd is om je leven ten volle – lees – met de rem eraf – te leven, dan lees je in deze verse hoogvlieger post alles over:

Veel leesplezier!

Hartelijke groet,

Petra Hiemstra
06-33803867

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

Het CoachKwartiertje – Soms heb je NU behoefte aan een luisterend oor. Warme aandacht voor JOU. Een paar goede vragen die zaken verhelderen of in een ander licht zetten. Liefdevolle en heldere reflectie van een neutraal persoon. Intervisie over een lastige casus. Voor al die momenten is het Coachkwartiertje bedoeld. Het CoachKwartiertje is een kort […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]