31/10 I Luistertraining Coachend leidinggeven en leiderschap

Luistertraining Coachend Leidinggeven. Schrijf je in voor de dagtraining ‘Ik Luister Je Groot’ en leer in één dag jezelf en anderen coachend grootluisteren op persoonlijk, organisatorisch en systemisch niveau – 31 oktober 2017

Illustratie: Nishant Choksi

Coachend luisteren brengt de behoeften en wensen van anderen aan het licht.

De meesten van ons kennen het oude gezegde: ‘Als niets anders werkt, lees dan de gebruiksaanwijzing’. Hetzelfde geldt voor het beter begrijpen van anderen: Als niet werkt – luister dan! Zowel zakelijke als persoonlijke relaties verbeteren door betere luistertechnieken. Hoe beter we luisteren hoe rijker we worden aan inzichten, ingevingen en informatie. In deze training staat het verschil tussen horen, luisteren en grootluisteren centraal. Voor bijna alle professionals vormt luisteren immers de basis van hun vak. Veel professionals voelen de behoefte om hun collega’s te coachen om hen zo dichter bij zichzelf te brengen en hen te stimuleren in hun zakelijke en persoonlijke ontwikkeling.

Liefdevolle leiders laten mensen al grootluisterend stralen en excelleren

Grootluisteren is onze eigen term. Het is een vorm van oprecht en aandachtig diep-luisteren, die helend en transformerend is op persoonlijk niveau.  Op organisatorisch en maatschappelijk niveau verhoogt en versterkt grootluisteren je sensitiviteit voor de toekomst die zich aandient, zodat je daar als leider en maatschappelijk transformator (in spe) tijdig op kunt anticiperen.

Hoe beter je anderen kunt grootluisteren, hoe meer zij gaan stralen en excelleren en uit zichzelf het beste van zichzelf geven aan jouw organisatie, en jullie gezamenlijke dromen en ambities. Hoe beter je naar je klanten en relaties luistert én zij zich door jouw gezien, gehoord, geholpen en erkend voelen, hoe soepeler je samenwerking met anderen verloopt en hoe makkelijker je je resultaten behaalt.

Deze Ik Luister Je Groot trainingsdag is de eerste module in onze leerlijn Sprekend Leiderschap en onze tweede module in de leerlijn Liefdevol Leiderschap.

Coachend Luisteren en Leidinggeven
Luistertraining ‘Ik Luister Je Groot’ leert je:

 • Een veilige luisterruimte scheppen
 • Een luisterhouding waarmee je 100% naar je eigen lichaam kunt luisteren tegelijkertijd 100% met je aandacht bij de ander kunt zijn
 • Luisteren met een open geest, open hart en open wil
 • Luistermoeheid herkennen en voorkomen
 • De meest gemaakte luisterfouten herkennen en voorkomen
 • Welk type luisteraar je bent
 • Hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen ook naar jou luisteren
 • Motiverende Gesprekstechnieken die de samenwerking en innovatiekracht van je team versterken
 • Luisteren naar jezelf en de ander vanuit de meest voorkomende persoonlijke ontwikkelingscyclus
 • Luisteren naar jezelf en de ander vanuit de meest voorkomende gesprekscyclus
 • Je gesprekspartners grootluisteren, zodat zij gaan stralen en excelleren en uit zichzelf het beste van zichzelf aan jou en je organisatie/project geven.
 • Hoe je klanten JA, GRAAG! kunt laten zeggen op jouw aanbod
 • Hoe je kunt luisteren op organisatie- en systemisch niveau.

Coachend luisteren, leidinggeven en leiderschap I Programma

09.45-10.00 uur Ontvangst met koffie, thee, lekkers
10.00-10.30 uur Kennismaking met deelnemers – Welke rol speelt luisteren in jouw werk? Wat breng je hier vandaag? Waar heb jij behoefte aan?
10.30-12.30 uur Ik Luister Je Groot  – Deel I
12.30-13.30 uur  Pauze & Lunch
13.30-17.00 uur Ik Luister Je Groot – Deel II
17.00-17.30 uur Afsluiting – Wat neem je mee / Feedforward aan de trainer
17.30-19.00 uur Borrel

Een week van te voren ontvang je een email met daarin een korte ‘welk type luisteraar ben jij?’ test (5 minuten) en kun je jouw specifieke wensen voor deze training doorgeven, zodat het programma zoveel mogelijk op maat kan worden gemaakt.

Pauzes worden ingelast al naar gelang behoefte. We zorgen voor een actieve dag die SVB-proof is (Snel Verveeld Brein) en voor ambitieuze collega deelnemers die komen met een ‘open geest, open hart en open wil’ en met de intentie om jouw dromen een stap verder te brengen. Zo zorgen we samen voor maximale waardecreatie tijdens de dag en de borrel.

Locatie

We ontvangen je met open armen op onze mooie locatie aan de Nassaulaan 13, Den Haag. Er zijn voldoende (betaalde) parkeerplekken aanwezig. Ook is ons pand te voet of met een OV-fiets goed bereisbaar vanaf Den Haag Centraal Station (reken op ongeveer 15/20 minuten lopen).

Trainer

Deze luistertraining wordt verzorgd door Petra Hiemstra. Als trainer, coach en opleider heeft zij zich gespecialiseerd in het grootluisteren van mensen en organisaties die willen stralen en excelleren. In 2017 verschijnt haar eerste boek over grootluisteren in relatie tot liefdevol leiderschap.

Over luisteren en grootluisteren schreef zij recentelijk deze blogs:

Luistermoeheid – Luister je jezelf leeg? Leer Compassion Fatigue voorkomen

Gastvrij luisteren loont! Een heilige en veilige luisterruimte creëren

Referenties deelnemers ‘Ik Luister Je Groot’

Deze training:
– gaf me meer inzicht in mijn luister- en vooral ook mijn vraagvaardigheden;
– had een heel goede balans tussen theorie en oefeningen;
– heeft me in contact gebracht met hele leuke collega hoogvliegers. Ik heb inmiddels met twee een persoonlijke afspraak gemaakt. Dank daarvoor!
Annelies Kronenburg

“De ambtenaar van nu moet heel goed in staat zijn om te luisteren. Naar de samenleving, naar de organisatie en naar zichzelf. Daarom hebben we de training Ik Luister Je Groot opgenomen in het opleidingsprogramma van onze VNG GemeenteTrainees. Petra weet in haar interactieve training goede en heldere uitleg te geven en al in de praktijk te doen wat ze over wil brengen. Het lijkt makkelijke materie, maar het heeft echt even tijd nodig om te landen en in te bedden in de dagelijkse communicatie. Luisteren met je hele lichaam naar wat er in iedere situatie nodig of gewenst is, is immers niet enkel techniek, het is een volledige aandachtige manier van zijn.” – Jeroen van Dijk – Manager VNG GemeenteTrainee at VNG

Aanmelden?

Leuk dat je mee doet. Je bent van harte welkom.We ontvangen je met open armen. Je kunt je direct hieronder voor de training inschrijven. Je kunt ons ook een mail sturen, als je liever een factuur ontvangt. Stuur dan een mail naar: petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl Een week van te voren ontvang je meer informatie. Wij houden de kosten voor onze trainingen zo laag mogelijk door de administratieve lasten tot een minimum te beperken. Kun je onverhoopt niet, mag je altijd je plek cadeau doen aan een leuke hoogvlieger in je netwerk of je plek doneren aan een Giving Back student.

Nog vragen: bel geheel vrijblijvend met Petra Hiemstra – 06-33803867

We kijken uit naar je komst!

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 31/10/2017
09:45 - 19:00

Locatie
Haagse Hoogvliegers I Nassauparc

Categorieën

Beschikbare plaatsen:
6

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

Het CoachKwartiertje – Soms heb je NU behoefte aan een luisterend oor. Warme aandacht voor JOU. Een paar goede vragen die zaken verhelderen of in een ander licht zetten. Liefdevolle en heldere reflectie van een neutraal persoon. Intervisie over een lastige casus. Voor al die momenten is het Coachkwartiertje bedoeld. Het CoachKwartiertje is een kort […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]