CommunityTalk ZorgSparen – Woe 24 april van 8.30-9.30 uur – Gratis via Zoom

Community Talk ZorgSparen

CommunityTalk ZorgSparen – Op woe 24 april ontvangt Anne-Marie Benschop mij in haar online Community Talk Studio. Een eer! Community Talk is de online talkshow voor ontwikkelaars van communities en voor andere vernieuwers die affiniteit hebben met dit onderwerp. In Community Talk delen aanwezigen kennis, wisselen we ervaringen uit en leer je nieuwe mensen kennen.

Anne-Marie Benschop wil me in deze sessie graag grootluisteren over de actuele ontwikkelingen rond ZorgSparen als onderdeel van het HeelCollectief in wording. Het lijkt ons boeiend om samen te kijken naar hoe lokale gemeenschappen zich verhouden tot thematische communities zoals ZorgSparen en het HeelCollectief.

Tijdens onze dialoog (of na afloop van de sessie) kun je me al je vragen stellen over ZorgSparen. Ik zal die zo goed mogelijk beantwoorden. Zelf wil ik ook een aantal  actuele vraagstukken inbrengen die op dit moment voorliggen, zodat we daar met elkaar over kunnen nadenken.

Meer informatie over ZorgSparen vind je hier. Kort gezegd is ZorgSparen de financiële pijler die de maatschappelijke transitie naar holistische zorg en een zorgzame, goed gehechte samenleving ‘in Matura’ wil versnellen.

Met ZorgSparen willen we ervoor zorgen dat een miljoen mensen individueel (op een eigen rekening – en liefst belastingvrij!) gaat sparen voor de zorg- en welzijn die ze zichzelf gunnen. Bijvoorbeeld voor heelreizen/retraites, voor opleidingen, voor vitamines, massages, sport, cosmetische ingrepen, tandartskosten etc. Alle deelnemers sparen tegelijkertijd ook collectief, zodat we grond kunnen vrijkopen, waarop we prachtige heelhuizen en holistische geboortecentra willen bouwen. Zo kunnen holistische zorgprofessionals hun prijzen laag houden en blijft de zorg die we onszelf gunnen ook duurzaam betaalbaar.

Ons ideaal is dat er in iedere provincies ‘blue zones’ ontsstaan, die vanuit steward-ownerschip door de eigen gemeenschap (vanuit het gedachtengoed van Vrij, Gelijk, Samenleven) gedragen en vormgegeven worden.  Uiteraard blijft de grond en blijven de gebouwen ook eigendom van deze gemeenschappen zelf. Waar ZorgSparen zorgt voor GulGeld, zorgt het HeelCollectief voor het versterken en voeden van de (gezonde gehechtheid binnen) locale gemeenschappen die een heelhuis of holistisch geboortecentrum in hun gemeenschap willen bouwen.

Heel leuk je daar te zien!

Het programma 

8.30 uur – Welkom & introductie door Anne-Marie Benschop
Bij een kleine groep deelnemers is er ruimte voor een kort voorstelronde
8.35 uur – Presentatie ZorgSparen door Petra Hiemstra
8.50 uur – Verdiepende dialoog over ZorgSparen, het HeelCollectief-in-wording in relatie tot communities
9.00 uur – Breakout – Kennismaken en kennisdeling rond een concrete, actuele vraag
9.15 uur –  Brainstorm over actuele vraagstukken rond ZorgSparen
9.30 uur – Einde
9.30 – 9.45 uur – Wil je liever je vragen stellen of toevoegen aan het gesprek zonder dat dit wordt opgenomen, dan kan dat nu.

Aanmelden CommunityTalk ZorgSparen

De Community Talk is van 8.30-9.30 uur  en gratis te volgen via Zoom. Deze sessie zal worden opgenomen en online gezet worden op zoom.

Je kunt je hieronder aanmelden voor deze CommunityTalk of direct bij anne-marie.benschop@allbeings.one

Voor alle zekerheid is de zoomlink:
Vergadering-ID: 827 2908 5645
Wachtwoord: 886741

Kun je er niet bij zijn, maar ben je wel benieuwd naar de actuele ontwikkelingen rond ZorgSparen, meld je dan toch aan. Dan krijg je de link na afloop toegestuurd.

In 2020 interviewde ik Anne-Marie Benschop voor mijn boek Ministeries voor de Nieuwe Tijd. Mijn interview met haar over het door haar beoogde Ministerie voor Lokale Gemeenschappen lees je hier.

Goed te weten

Bij Haagse Hoogvliegers vragen wij deelnemers aan onze bijeenkomsten, leergangen en trainingen altijd om elkaar vanuit liefde groot te luisteren. Als je grootluistert streef je ernaar om de potentie van de ander maximaal tot ontvouwing te laten komen ten behoeve van het grotere geheel. Heel praktisch kan dat bijvoorbeeld door: éérst 2 oprecht geïntereseerde open vragen te stellen en een passende reflectie te plegen (zodat de ander zich echt gehoord voelt) voor je verder schrijft aan het verhaal dat zich tussen jou en de ander ontvouwt. Kom graag met de intentie om de andere aanwezigen écht te leren kennen. Wees benieuwd naar hun dromen en kijk of je die concreet stappen verder kunt brengen. Zo creëeren we samen een meervoudige waarde creatie waar je U tegen zegt!

 

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.


Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 24/04/2024
08:30 - 09:30

Categorieën

Beschikbare plaatsen:
98

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

Het CoachKwartiertje – Soms heb je NU behoefte aan een luisterend oor. Warme aandacht voor JOU. Een paar goede vragen die zaken verhelderen of in een ander licht zetten. Liefdevolle en heldere reflectie van een neutraal persoon. Intervisie over een lastige casus. Voor al die momenten is het Coachkwartiertje bedoeld. Het CoachKwartiertje is een kort […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]