Excellent communiceren voor sapioseksuelen I Gratis workshop I 13 maart van 13-14 uur

Excellent communiceren voor sapioseksuelen HB Rijk Haagse Hoogvliegers

Excellent communiceren voor sapioseksuelen – Op 13 maart 2024 organiseert Stichting HB Rijk het Rijk aan Talent programma speciaal voor HB’ers binnen de Rijksoverheid. Binnen dit programma biedt Haagse Hoogvliegers met veel plezier én voor het eerst de workshop Excellent communiceren voor sapioseksuelen aan. Simpelweg omdat we er alles aan doen om de liefde voor (groot)luisteren te vergroten! De workshop is zowel life als online te volgen. Je bent van harte welkom! Online deelname is gratis voor iedereen! In de zaal is er plek voor 20 rijksambtenaren – zij moeten zich dan wel aanmelden bij de organisatie. Hieronder meer informatie over het programma:

Week van Hoogbegaafdheid – 13 maart Programma Stichting HB Rijk

10:00 uur – Opening
10:15 uur – Patricia van Casteren
10:50 uur – Rianne van de Ven
11:25 uur – Adriënne van den Bos
12:00 uur – Lunchpauze
13:00 uur – Workshops
13:00-13.55 uur – Excellent communiceren voor sapioseksuelen – door Petra Hiemstra
Een vrolijke workshop die je leert het beste in anderen tevoorschijn te luisteren …
15:00 uur – Joris Luyendijk
16:30 uur – Borrel

Locatie: Ministerie van Financiën, Korte Voorhout 7 te Den Haag – Voor meer informatie, mail naar: frankvandervorm@hbrijk.nl  / 06-54332555 of judith.witte@minbzk.nl / 06-52503024.

Excellent communiceren voor sapioseksuelen

Als hoogbegaafde ben je (volgens het Delphi model) creatief, snel, intens en complex in je samenspel met andere mensen. Dat is vooral merkbaar in gesprekken. Van simpele small talk sukkel je doorgaans in slaap. Een Echt Goed Gesprek daarentegen windt je (bovenmatig) op. Hoewel je het natuurlijk niet van de daken schreeuwt, herken je jezelf in de populaire term sapioseksueel. De term ‘sapioseksueel’ werd in 1998 gemunt door een LiveJournal-gebruiker die de term bekend maakte via Sapiosexual.com. In het Latijn wordt het woord ‘sap’ in het Latijn geïnterpreteerd als ‘begrijpen’. En is dat niet wat we allemaal ten diepste verlangen? Ons helemaal begrepen voelen? Tot in de diepste essentie van wie we echt zijn én kunnen worden? In de 10 jaar dat ik nu hoogbegaafden begeleid, valt me op dat velen van ons zich eenzaam voelen. Snakken naar gelijkgestemden en vriendINNen met wie we op alle niveau’s tot uitwisseling kunnen komen. Zodat we vanuit die gekoesterde en gekende verbondenheid met open armen kunnen leven, werken, vliegen …

Als sapioseksueel persoon voel je je aangetrokken tot mensen die, net als jijzelf, mentaal, emotioneel, verbaal en spiritueel intelligent zijn. Je houdt van hoogbewuste mensen die ter zake kundig zijn. Die zaken écht willen weten. Die écht, diep en oprecht,, gericht en gelaagd kunnen en willen luisteren. Die vragen stellen die je diepere inzichten en frisse perspectieven opleveren.

Als je deze vermogens ook in jezelf verder wilt ontwikkelen, is deze workshop echt iets voor jou. Want wat mij  betreft mag je 75 jaar over doen om een Grootluisteraar te worden en te blijven.

Wat gaan we doen?

Deze high-speed-sessie-excellent-communiceren-voor-sapio-seksuelen is waardevol voor jou als je wilt weten op welke lagen je de komende jaren nóg beter kunt leren (groot)luisteren, zodat je optimaal kunt bijdragen aan wat onze toekomst van ons vraagt. Je leert:

1. Hoe je in 7 simpele stappen uitgroeit tot een onweerstaanbare gesprekspartner en grootluisteraar;
2. Hoe je met één simpele techniek je gunfactor en magnetisch gesprekscharisma fors vergroot;
3. Hoe je aantrekkelijke vragen stelt waarmee je het beste in jezelf, je liefsten, je collega’s, de organisatie én onze samenleving als geheel tevoorschijn luistert.

De vorm van de workshop wordt aangepast aan het aantal inschrijvingen. Bij een kleine groep zetten we in op kennisoverdracht, gerichte oefeningen en actieve onderlinge verbondenheid. Bij veel (online) animo zal de workshop zich richten op het vergroten van jouw persoonlijke grootluistervermogen.

Als je deelneemt, neem dan deel met de oprechte intentie de ander écht te willen leren kennen. Fijn als je aanwezig bent vanuit de oprechte bereidheid om de dromen die je ter ore komen concreet een aantal stappen verder te brengen, als dat in jouw vermogen ligt. Dat maakt het leven zoveel leuker!

Aanmelden life (voor rijksambtenaren) online voor iedereen die dat leuk vindt

Als rijksambtenaar kun je je hier voor het evenement aanmelden.

Als je je via de link hieronder inschrijft, dan deel ikzelf de inloggegevens met je. Welkom!

Over de trainer

Petra Hiemstra (Friezin/Drs./Bestuurskundige/RL) is Directeur van Haagse Hoogvliegers & ZorgSparen. Als coach is zij gespecialiseerd in carrière begeleiding van hoogbegaafde, hoogsensitieve en hoogbewuste mensen (én gratis voor Rijksambtenaren). Daarnaast werkt ze als debat- en grootluistertrainer, opleider, assessor, Narrative Recorder en maatschappelijk ondernemer.

De afgelopen jaren deed Petra onderzoek naar hoe groot(s) leiders luisteren. Zij vroeg zich af: Wat vraagt luisteren van leiders? Wat kost het hen? Wat levert luisteren hen op? In 2019 muntte zij het begrip grootluisteren. Grootluisteren draagt aantoonbaar bij aan sociale duurzaamheid binnen organisaties en wordt steeds meer (h)erkend als Inner Development Goal. Bij grote aanbestedingstrajecten telt het vermogen om jezelf en anderen goed groot te kunnen luisteren in sommige gevallen voor wel 30% mee. Uit haar interviews bleek dat het grootluistervermogen in één fabriek de koers van een heel land positief kan beïnvloeden. De uitkomsten van haar onderzoek beschreef ze de boeken: Ministeries voor de Nieuwe Tijd (2020), Mag ik je grootluisteren? Vertel! (2022). Ook bracht ze de dichtbundel LuisterLiefde uit.

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.


Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 13/03/2024
13:00 - 14:00

Categorieën

Beschikbare plaatsen:
93

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

Nieuw: Biografie & Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book)

Nieuw: Biografie & Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book)

Biografie & Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]