Dagtraining excellent presenteren, debatteren en storytelling (Intensief) I 19 februari 2018

Excellent presenteren, hoffelijk debatteren én storytelling – Leer in één dag gestructureerd en eloquent spreken zodat je je publiek raakt, schaakt én in beweging zet met en voor jouw verhaal.

“One voice can change a room, and if one voice can change a room,
then it can change a city, and if it can change a city, it can change a state,
and if it can change a state, it can change a nation, and if it can change a nation,
it can change the world. Your voice can change the world.”

 Barack Obama 

Als Liefdevol Leider ben je gedreven. Heb je een diepe innerlijke missie die je wilt verwezenlijken de komende jaren. Om jouw dromen en doelen te bereiken, heb je massa nodig. Massa’s mensen die mee willen gaan met jouw verhaal en visie.  Het liefst wil je dat elk publiek uit zichzelf het beste van zichzelf wil geven om jouw dromen en doelstellingen te helpen realiseren. Dat kan.

“Ja, maar… Spreken is een gave, en die heb ik nu een maal niet…
Ja, maar…”

Onze ervaring is dat de beste sprekers drie dingen doen:
1. Ze bereiden zich uitmuntend voor;
2. Ze spreken met PLEZIER vanuit buik, hart én hoofd en daardoor volgen Poen en Prestige ‘vanzelf’;
3. Ze hebben gewoonweg heel veel uren geoefend in het gestructureerd en eloquent leren spreken.

Kortom: helder en aantrekkelijk spreken kun je leren!

Wij achten de kans groot dat je al heel wat presentaties gegeven hebt. En dat je ook best een inspirerend praatje kunt houden. Als je op ieder moment mensen ‘moeiteloos’ wilt kunnen raken, schaken en vermaken met je verhaal, je betoog of je presentatie, is deze training iets voor jou. In één dag zorgen we ervoor dat je de basisstructuur van gestructureerd spreken ‘in je DNA zit’. Dat je vanaf vandaag een innerlijke kapstok hebt waar je altijd op kunt terugvallen. Dat geeft rust. En maakt dat je stevig staat als het er verbaal op aankomt.

De waarde van het debat als spelvorm

Vandaag zetten we het debat in als SPELVORM. We maken er uitdrukkelijk geen wedstrijd van. Het debat is in oorsprong bedoeld om voors- en tegens van een bepaald voorstel bewust tegenover elkaar te zetten en goed uit te werken, zodat de beste beslissing kan worden genomen. Het debat staat naast andere waardevolle ‘spelvormen’ als: samen dromen, de dialoog, discussie en mediation. Collega Yuen Yen Tsai maakte er voor ons dit mooie filmpje over  (2 minuten).

Het debat is ons inziens een spelvorm waarin je in korte tijd het meest efficiënt de meeste vaardigheden tegelijkertijd kunt oefenen. Dat maakt deze training ook intensief.

Na deze training willen mensen met aandacht horen wat jij te zeggen hebt omdat JIJ het zegt. Je spreekt zo dat mensen je verhaal makkelijk kunnen volgen en ze voelen zich ook betrokken bij je verhaal omdat je vanuit je hart en buik naar hen uitreikt. In onze trainingen Sprekend Leiderschap en onze leergangen Liefdevol Leiderschap is jouw persoonlijke verhaal en zijn jouw persoonlijke waarden onze leidraad. Die draag je altijd bij je, zodat je geen ’trucjes’ nodig hebt, maar gewoon kunt spreken vanuit jezelf.

Tijdens deze training excellent presenteren, debatteren en story telling leer en oefen je:

 • met PLEZIER en presentie presenteren;
 • hoffelijk debatteren;
 • Je publiek in beweging zetten met en voor jouw verhaal;
 • gestructureerd spreken met behulp van de Standaard Geschil Punten;
 • je argumenten duidelijk ‘labelen’, zodat mensen je goed kunnen volgen;
 • je overtuigingskracht vergroten door je argumenten helder te onderbouwen met bronnen en feiten;
 • eloquent spreken vanuit je hoofd-hart-en-buik;
 • je publiek raken, schaken en vermaken met retorica;
 • uptempo luisteren en adequaat reageren;
 • krachtige interrupties plaatsen, ontvangen en pareren;
 • feedforward geven in plaats van feedback;
 •  persoonlijke aanvallen opvangen en hoffelijk pareren (alleen voor hen die dit in alle veiligheid bewust willen trainen)
 • je zeggingskracht versterken door je eigen stem te vinden en je eigen verhaal te versterken met behulp van ‘storytelling’ de eeuwenoude traditie van mondelinge overdracht van verhalen.

Omdat we zoveel mogelijk van de kostbare tijd willen gebruiken om te oefenen (je kunt 100 boeken lezen over presenteren en debatteren, maar je leert het pas door het te doen), krijg je voorafgaand aan de training een deel van de theorie ter voorbereiding. Als jij jouw specifieke verhaal of pleidooi wilt oefenen, kunnen we stellingen maken die aansluiten bij jouw wensen voor de toekomst. Zo kun je het rendement uit deze training maximaliseren.

Excellent presenteren, hoffelijk debatteren en storytelling – voor wie?

Deze training is geschikt voor professionals, managers, leidinggevenden, ondernemers, techneuten, financials, politici of wetenschappers die van mensen houden. Deze training helpt je als je wilt toegroeien naar je volgende functieniveau en/of als je goede ideeën, producten of diensten hebt die je beter over het voetlicht wilt krijgen. Deze training is intensief. Het helpt als je goed uitgerust aan de training begint, zodat je met je hele lichaam en ziel kunt leren. Dan haal je het maximale uit deze dag.

Wil je vooral je Magnetisch Charisma versterken en de energetische kant van excellent presenteren en debatteren ontwikkelen? Schrijf je dan in voor de dagtraining Magnetisch Charisma.

Deze training legt de basis voor onze leergangen Liefdevol Leiderschap. In deze leergangen gaan we nóg een stap verder en werk je ook actief aan gedragsverandering bij je publiek. Deze leergangen zijn bedoeld voor mensen die als ‘schaaldrager’ kleine of grote transformaties willen (bege)leiden. Die op ieder moment willen komen brengen én halen en die het potentieel in hun publiek optimaal willen leren ontvouwen, inzetten en benutten in het samen verwezenlijken waar het écht over gaat. Wil je liever de kracht van de dialoog en mediation ontwikkelen, dan kan dat ook. Begin volgend jaar organiseren we de 4-daagse Mediationtraining Dialoog en Conflictmanagement

Programma Excellent Presenteren en Debatteren

09.45-10 uur           
Ontvangst met koffie en thee & lekkers

10.00-10.30 uur    
Welkom & voorstelronde deelnemers
Wie ben je? Wat doe je? Wat brengt je hier vandaag?
Wat wil je graag leren/oefenen? Hoe hoog mag de lat?

10.30-12.30 uur 
2 Debatrondes

12.30-13.30 uur
Lunch

13.30-17.00 uur  
2 Debatrondes

17.00-17.30 uur         
Afronding

17.30-19 uur    
Borrel

Trainer(s)

Deze training wordt verzorgd door Patricia Wouda. Patricia heeft na haar studie politieke filosofie en rechtsfilosofie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam ervaring opgedaan als persvoorlichter voor de CDA fractie in de Tweede Kamer, als woordvoerder bij verzekeringsmaatschappij Delta Lloyd en als adviseur Public Affairs bij het Waarborgfonds Eigen Woningen (Nationale Hypotheek Garantie). Van 2006 tot 2014 was zij lid van de stadsdeelraad van Amsterdam-Noord. Daarnaast is zij sinds tien jaar freelance debattrainer in binnen- en buitenland voor verschillende organisaties. Sinds september 2015 werkt zij als zelfstandige.

Patricia Wouda is debattrainer, copywriter en lobbyadviseur en heeft een grote liefde voor taal, politiek en filosofie. Zij weet onderwerpen snel te doorgronden en in korte tijd tot de kern van een discussie te komen. Tijdens haar trainingen weet zij mensen in hun kracht te zetten zodat zij vanuit authenticiteit hun boodschap overbrengen en met comfort hun omgeving tegemoet treden.

In deze training zal zij specifiek aandacht besteden aan de oude kunst van het ‘verhalen vertellen’.

Bij meer dan twaalf aanmeldingen zullen we met twee trainers werken.

Over Haagse Hoogvliegers

Bij Haagse Hoogvliegers vind je een platform waar je relevante mensen kunt ontmoeten. Mensen die ervoor openstaan elkaars dromen een stap verder te brengen. Een plek waar je energie brengt én krijgt, waar je (zeer) betaalbaar kunt investeren in het vergroten van je persoonlijk leider- en meesterschap door verdiepende workshops én waar je nieuw werk kunt lanceren.

Bij Haagse Hoogvliegers zorgen we voor een intiem, inclusief en interactief leerklimaat.

Onze kernwaarden  – Veiligheid, inclusiviteit, wederkerigheid

Vooral nieuwsgierige, betrokken en leergierige mensen zullen hun hart kunnen ophalen bij de up-tempo trainingen en workshops in ons VerdiepingsProgramma. De trainers doen hun uiterste best om een zo interactieve en veilig mogelijk leeromgeving te creëren. Daarop zijn zij ook aanspreekbaar. Daarnaast omarmen wij de principes van ‘inclusiviteit & wederkerigheid’. We vragen al onze gasten:

 • oprecht nieuwsgierig te zijn naar de aanwezigen en hun dromen;
 • ook met de intentie aanwezig te zijn om te kijken of je deze dromen een stap verder kunt brengen;
 • aanschuivers zoveel mogelijk bij je gesprek te ‘includeren’;
 • net iets langer te luisteren dan te praten (60/40);
 • ook de trainer ‘groot te luisteren’ bij voorkeur via positieve vraagstelling (appreciative inquiry).

Aanmelden en goed om te weten

Je betaalt de toegangsprijs voor de workshops altijd vooraf; het bedrag is incl. BTW, koffie, thee, lunch, lekkers & borrel. Je kunt je hieronder direct inschrijven. Om eigen investeringen in je ontwikkeling zo aantrekkelijk mogelijk te maken, proberen we de kosten zo laag te houden. En beperken we de administratieve lasten tot een minimum. We geven geen geld retour. Heb je betaald en kun je onverhoopt niet? Dan mag je iemand anders jouw plaats laten innemen. Lastminute beslissen kan altijd. Check of bel even of er nog plek is. Zo ja, dan ben je van harte welkom. Heb je voor je administratie een factuur nodig? Meld je dan aan per e-mail op: petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl

Een week van te voren ontvang je een email met informatie en kun je jouw specifieke leerwensen doorgeven.
Je bent van harte welkom! We kijken ernaar uit je te ontmoeten.

A word is dead
when it is said,
some say.
I say it just
begins to live
that day.
Emily Dickinson

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 19/02/2018
09:45 - 19:00

Locatie
Haagse Hoogvliegers I Nassauparc

Categorieën

Beschikbare plaatsen:
6

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

Het CoachKwartiertje – Soms heb je NU behoefte aan een luisterend oor. Warme aandacht voor JOU. Een paar goede vragen die zaken verhelderen of in een ander licht zetten. Liefdevolle en heldere reflectie van een neutraal persoon. Intervisie over een lastige casus. Voor al die momenten is het Coachkwartiertje bedoeld. Het CoachKwartiertje is een kort […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]