Grootluisteren als Inner Development Goal – Workshop voor IDG Hub Utrecht – Welkom

The Power of Listening

Grootluisteren als Inner Development Goal – Workshop 24 mei 2024 – Vrijwel iedereen kent inmiddels de Sustainable Development Goals – de 17 door de Verenigde Naties opgestelde doelen voor duurzame ontwikkeling en een betere wereld in 2030. De SDG’s gaan door waar de Millenniumdoelen ophielden en raken een grote diversiteit van onderwerpen: van armoedebestrijding tot ongelijkheden tussen mannen en vrouwen.

Minder bekend zijn de Inner Development Goals: de innerlijke kwaliteiten die iedere kwartiermaker en veranderaar in zichzelf kan koesteren én ontwikkelen, omdat deze vaardigheden je helpen om jouw doelen te bereiken. Volgens Otto Scharmer is luisteren zelfs dé belangrijkste IDG kwaliteit – bekijk hier het filmpje over IDG’s.

Op 24 mei geef ik op uitnodiging van de IDG Hub Utrecht een kennismakingsworkshop Grootluisteren (bekijk hier een kort filmpje). Je bent van harte welkom!

Grootluisteren als Inner Development Goal – Voor Wie? 

Deze workshop is bedoeld voor mensen die zich actief in (willen) zetten voor de SDG’s en die in het verlengde daarvan willen werken aan hun IDG’s. Immers jouw innerlijke kwaliteiten dragen voor een grote mate bij het welslagen van de transformatieprocessen die jij voor ogen hebt en/of begeleidt.

We vragen onze deelnemers altijd: kom met de intentie om elkaar groot te luisteren. Stel tenminste 2 oprecht geïnteresseerde vragen en geef één passende reflectie voor je verder schrijft aan het verhaal dat zich tussen jou en de ander ontvouwt. Kies zoveel mogelijk voor éénpuntige aandacht. Netwerk uitnodigend en inclusief. Wees oprecht nieuwsgierig naar elkaars dromen en kijk of je deze concreet stappen verder kunt brengen. Zo zorgen we samen voor meervoudige waarde creatie.

Programma

15-15.30 uur – Welkom, kennismaking & check-in door Simone Beerepoot en Wico Mulder
15.30-16 uur – MiniCollege Grootluisteren door Petra Hiemstra
16.00-16.15 uur – Vragen
16.15-16.45 – Actie – Gericht aan de slag met grootluisteren (doen) in 2 of 3 tallen.
16.45-17.30 – Keuze: Nieuwe oefening of Masterclass Grootluisteren
17.30 uur – Borrel

De Spreker/Trainer

Deze training wordt verzorgd door Petra Hiemstra. Petra is Friezin, bestuurskundige, directeur van Haagse Hoogvliegers en maatschappelijk ondernemer. Ze werkt als coach, persoonlijk commisaris en assesor grootluisteren voor waterschappen en gemeenten. Ze is lid van de School of Shapers en SER Topvrouwen en zet zich als ambassadeur in voor Stichting Nelis en Stichting Giving Back.

Petra deed 5 jaar lang onderzoek naar hoe leiders luisteren en hoe groot de effecten van hun luisteren zijn voor henzelf, voor hun naasten, hun organisatie en zelfs voor de samenleving waarin zij werkzaam zijn. Petra muntte het begrip grootluisteren officieel in 2019. Het is inmiddels een beschermd Europees geregistreerd merk. In eigen beheer bracht ze inmiddels 3 boeken over grootluisteren uit: Ministeries voor de Nieuwe Tijd (2020), de dichtbundel LuisterLiefde (2022) en het interview- en methodiekboek: Mag ik je grootluisteren? Vertel! (2022) en 2 e books: Ik Luister Je Groot – Een Doe-Het-Zelf-Coachtraject & een TraumaHerstelWerkboek voor mensen die als kind een hechtingstrauma en/of emotionele tekorten of zelf verwaarlozing hebben ervaren.

Mocht je het leuk vinden om de grootluistertest te ontvangen die Petra als kennispartner van én in samenwerking met Hemingway PG, opleider van commissarissen aan het ontwikkelen is, dan kun je die hier aanvragen.

In 2023 is Petra gestart met een nieuw burgerinitiatief: ZorgSparen.

Wat kost het?

Je kunt kiezen uit 4 tickets:

Basistarief – Dekt zaalhuur en catering – 15 Euro incl. BTW
Normaal tarief – Dekt zaalhuur en catering en een (kleine) sprekersvergoeding – 30 Euro incl. BTW
Normaal tarief + boek – Dekt zaalhuur en catering, een (kleine) sprekersvergoeding & je ontvangt naar keuze de dichtbundel LuisterLiefde of het methodiekboek Mag ik je grootluisteren? Vertel (t.w.v. 25 Euro) – 60 Euro incl. BTW

Je kunt hieronder je ticket bestellen.

Op je ontvangstbevestiging vind je alle informatie die je voor je werkgever of accountant nodig hebt.

Wil je liever een formele factuur? Schrijf je dan NIET hieronder in maar stuur dan een mail naar: petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl en ik maak het z.s.m. in orde.

Geef graag aan welke naam, adres & facturatiegegevens op de factuur vermeld dienen te worden.

Locatie

In The HUB van Alles is Gezondheid bij The JIM | Jaarbeursplein 6 | Utrecht

JIM (Jaarbeurs Innovation Mile) is een innovatiehub en co-working space met een sterke nadruk op ontmoeting en interactie

Meer informatie over de Inner Development Goals?

De ernst van de klimaatcrisis wordt wereldwijd gedeeld. Er is een stevig draagvlak voor de nood aan transitie en de SDGs als wegwijzer. Toch gaan de veranderingen moeilijk en langzaam. Diepgaand onderzoek geeft het (logische) inzicht dat we om de veranderingen in de externe wereld waar te maken, innerlijke transformatie nodig hebben. In het voorjaar 2022 werden internationaal de IDGs gelanceerd. De IDG’s bieden een kader van 23 transformatieve skills en waarden, van de innerlijke kant voor duurzame ontwikkeling.

De IDG Hub Utrecht

De IDG Hub Utrecht biedt toekomstmakers van nu praktische workshops aan, om deze IDG’s te ontwikkelen. We inspireren jou, jouw team of organisatie hoe de innerlijke kant van duurzaamheid te ontwikkelen. Een ding is zeker: het kan ons eigen leven en werk als changemaker verrijken. Klik hier voor meer informatie. 

 

Inschrijven

Tickets

Soort ticket Prijs Plaatsen
Grootluisteren als IDG - Basisticket - 15 Euro €15,00
Grootluisteren als IDG - Normaal tarief - 30 Euro €30,00
Grootluisteren als IDG - Normaaltarief + Boek
Geef graag aan welk boek je wilt: de dichtbundel LuisterLiefde of het methodiekboek Mag ik je grootluisteren? Vertel! dan neem ik dat de 24ste mei voor je mee.
€60,00

Registratiegegevens

Hierbij bevestig ik akkoord te gaan met de Algemene voorwaarden

Booking Summary

Please select at least one space to proceed with your booking.

Payment and Confirmation


Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 24/05/2024
15:00 - 17:30

Locatie
Jaarbeurs Innovation Mile (JIM)

Categorieën

Beschikbare plaatsen:
86

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

Het CoachKwartiertje – Soms heb je NU behoefte aan een luisterend oor. Warme aandacht voor JOU. Een paar goede vragen die zaken verhelderen of in een ander licht zetten. Liefdevolle en heldere reflectie van een neutraal persoon. Intervisie over een lastige casus. Voor al die momenten is het Coachkwartiertje bedoeld. Het CoachKwartiertje is een kort […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]