Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Voor commissarissen

Zelfevaluatietest grootluisteren commissarissen RvB RvC RvT Haagse Hoogvliegers

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, heeft Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest ontwikkeld rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test is specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé).

Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. Dat zij vakmanschap ontwikkelen als het om goede vragen stellen gaat. Dat zij aandacht hebben en verantwoordelijkheid nemen voor het grotere geheel. Dat zij universeel inclusief kunnen luisteren. Dat zij in staat zijn om ook lastige informatie goed te kunnen horen, zodat er tijdig gehoor aan gegeven kan worden. En dat zij ervoor zorgen dat iedereen in hun directe omgeving zich helelmaal gezien, gehoord, welkom en veilig voelt.

Waarom een zelfevaluatie rond grootluisteren?

In onze praktijk als assessor merken wij dat het vermogen om goed te kunnen grootluisteren en samenwerken bij  aanbestedingstrajecten en aannameprocedures van bestuurders en toezichthouders een steeds grotere rol speelt. Het vermogen om jezelf en anderen goed te kunnen grootluisteren telt soms wel 30% mee, naast inhoudelijk vakkennis en het hebben van een prettige, constructieve persoonlijkheid. Teams die goed kunnen grootluisteren en samenwerken, kunnen soms wel 8 tot 15 jaar gegarandeerd werk ‘winnen’. Dat loont!

Zelfevaluatie grootluisteren voor commissarissen, bestuurders en politici

Deze test is bedoeld als zelfevaluatie instrument dat specifiek ingaat op het vermogen hoe je als commissaris, bestuurder of politicus luistert.

De test (17 pagina’s) bestaat uit een introductietekst, gevolgd door 122 makkelijk invulbare vragen die gaan over de vraagstukken:

 • Hoe aandachtig luister ik?
 • Hoe gastvrij luister ik?
 • Luister ik eerder reagerend of reflecterend?
 • Hoe ruim is mijn luisterbereik?
 • Wat is of zijn mijn natuurlijke luistervoorkeur(en)?
 • In hoeverre heb ik alle basisvoorwaarden op orde om goed te kunnen (groot)luisteren?
 • Op welk niveau luister ik? Als talent, professional, meester of meester-kunstenaar?
 • Luister ik op micro, meso, macro, mundo of zelfs kosmisch niveau?
 • Hoe manage ik mijn innerlijke luisterruimte optimaal?
 • In hoeverre kan ik persoonlijke, organisatorische en maatschappelijke pijn in welzijn transformeren?
 • Welke vragen stel ik op welk moment, met welke intentie/toon en met welk resultaat?
 • Hoe kan ik (nog) gerichter en gelaagder luisteren?
 • Hoe universeel inclusief luister ik of luisteren wij eigenlijk?
 • In hoeverre maak ik mij of maken wij ons schuldig aan “kleinluisteren”? Hoe herkennen en voorkomen we dat?
 • Waarin kan ik mij als (groot)luisteraar verder ontwikkelen?

De test bevat talloze kijk-, luister- en literatuurtips.

Je kunt makkelijk jezelf scoren door alle punten bij elkaar op te tellen. Zo krijg je snel een beeld van hoe je nu luistert en op welke punten ontwikkeling mogelijk is. Ter geruststelling: ook ervaren grootluisteraars scoren nooit een 10. Dat hoeft ook helemaal niet. Grootluisteren is iets wat je iedere dag met aandacht wílt doen.

Deze informatie uit deze test kun je gebruiken voor je eigen professionele ontwikkeling en bij de ontwikkeling van jouw jouw RvB, RvT of RvC als geheel.

De test is nog in ontwikkeling, daarom bieden we de test nu voor een heel schappelijk bedrag aan. Voor 7,50 Euro heb je binnen 15 minuten (ongeveer) een goed beeld waar je je bevindt op de luisterladder richting meester(kunstenaar)schap als het om grootluisteren gaat.

In de loop van 2024 willen we de test ook digitaal kunnen aanbieden. Dan zul je als organisatie deze luistertest ook kunnen aanbieden als ontwikkelingsinstrument en snel een indruk krijgen hoe het gesteld is met het grootluistervermogen binnen jouw team/RvB/RvC of RvT.

Met deze test hopen willen we bijdragen aan zowel de bestaans- als verstaanszekerheid in Nederland. We willen eraan bijdragen er binnen jouw organisatie voldoende plekken zijn of komen, waarin oprechte, open gesprekken gevoerd kunnen worden. Over leuke én over lastige zaken. Waar alle stemmen mogen klinken. Waar (verstorende) patronen van gedrag snel worden herkend, zodat ze effectief kunnen worden omgebogen. Plekken waar het merkbaar bruist van de positieve energie. Plekken waarin men elkaar al vragenderwijs inspireert en tot grote hoogte laat stijgen.

Je kunt jouw luistertest hieronder direct bestellen. Ik streef ernaar je de test binnen 24 uur toe te zenden. Document niet ontvangen? Dan is er onverhoopt iets misgegaan. Bel of mail dan gerust, dan maak ik je bestelling zo snel mogelijk in orde.

Wil je meer weten over assessmentbegeleidiging of voorbereiding? OF wil je een training grootluisteren voor jouw RvT/RvB/RvC? Neem dan gerust contact op: petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl of bel: 06-33803867

Uiteraard kun je ook het boek ‘Mag ik je grootluisteren? Vertel!’ bestellen, als je liever lezend leert.

 

 

Inschrijven

Tickets

Soort ticket Prijs Plaatsen
Zelfevaluatie grootluisteren voor commissarissen
Ja ik wil graag de zelfevaluatietest grootluisteren voor commissarissen ontvangen (RvB, RvC en RvT)
€7,50

Registratiegegevens

Hierbij bevestig ik akkoord te gaan met de Algemene voorwaarden

Booking Summary

1
x Zelfevaluatie grootluisteren voor commissarissen
€7,50
Subtotaal
€7,50
Totaal
€7,50 Belastingen inbegrepen

Payment and Confirmation


Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 22/02/2024 - 31/12/2024
00:00

Categorieën

Beschikbare plaatsen:
100

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

Nieuw: Biografie & Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book)

Nieuw: Biografie & Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book)

Biografie & Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, heeft Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest ontwikkeld rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test is specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. Dat zij […]