Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatietest grootluisteren commissarissen RvB RvC RvT Haagse Hoogvliegers

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé).

Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. Dat zij vakmanschap ontwikkelen als het om (meesterlijk) goede vragen stellen gaat. Dat zij aandacht hebben en verantwoordelijkheid nemen voor het grotere geheel. Dat zij universeel inclusief kunnen luisteren. Dat zij in staat zijn om ook lastige informatie goed te kunnen horen, zodat er tijdig gehoor aan gegeven kan worden. En dat zij ervoor zorgen dat iedereen in hun directe omgeving zich helelmaal gezien, gehoord, welkom en veilig voelt.

Waarom een zelfevaluatie rond grootluisteren?

In onze praktijk als assessor merken wij dat het vermogen om goed te kunnen grootluisteren en samenwerken bij  aanbestedingstrajecten en aannameprocedures van bestuurders en toezichthouders een steeds grotere rol speelt. Het vermogen om jezelf en anderen goed te kunnen grootluisteren telt soms wel 30% mee, naast inhoudelijk vakkennis en het hebben van een prettige, constructieve persoonlijkheid. Teams die goed kunnen grootluisteren en samenwerken, kunnen soms wel 8 tot 15 jaar gegarandeerd werk ‘winnen’. Dat loont!

Zelfevaluatie grootluisteren voor commissarissen, bestuurders en politici

Deze test is bedoeld als zelfevaluatie instrument dat specifiek ingaat op het vermogen hoe je als commissaris, bestuurder of politicus luistert.

De test (17 pagina’s) bestaat uit een introductietekst, gevolgd door 112 makkelijk invulbare vragen die gaan over de vraagstukken:

 • Hoe aandachtig luister ik?
 • Hoe gastvrij luister ik?
 • Luister ik eerder reagerend, resumerend, reflecterend en/of vanuit een reddersrol?
 • Luister ik met de intentie om zelf te begrijpen (niveau 1) om de ander(en) zichzelf te laten begrijpen (niveau 2) en/of stel ik vragen die de wijsheid van de hele groep vergroten (niveau 3)?
 • Hoe ruim is mijn luisterbereik (van 7 generaties terug naar 7 generaties vooruit)?
 • Wat is of zijn mijn natuurlijke luistervoorkeur(en)?
 • In hoeverre heb ik alle basisvoorwaarden op orde om goed te kunnen (groot)luisteren?
 • Op welk niveau luister ik? Als talent, professional, meester of meester-kunstenaar?
 • Luister ik op micro, meso, macro, mundo of zelfs kosmisch niveau?
 • Hoe manage ik mijn innerlijke luisterruimte optimaal?
 • In hoeverre kan ik persoonlijke, organisatorische en maatschappelijke pijn in welzijn transformeren?
 • Welke vragen stel ik op welk moment, met welke intentie/toon en met welk resultaat?
 • Hoe kan ik (nog) gerichter en gelaagder luisteren?
 • Hoe universeel inclusief luister ik of luisteren wij eigenlijk?
 • In hoeverre maak ik mij of maken wij ons schuldig aan “kleinluisteren”? Hoe herkennen en voorkomen we ons eigen ‘daderschap’ in kleinluisteren?
 • Waarin kan ik mij als (groot)luisteraar verder ontwikkelen?

De test bevat talloze kijk-, luister- en literatuurtips.

Je kunt makkelijk jezelf scoren door alle punten bij elkaar op te tellen. Zo krijg je snel een beeld van hoe je nu luistert en op welke punten ontwikkeling mogelijk is. Ter geruststelling: ook ervaren grootluisteraars scoren nooit een 10. Dat hoeft ook helemaal niet. Grootluisteren is behalve een kunst en een kunde vooral een vrolijk streven –  iets wat je iedere dag met aandacht wílt doen.

Deze informatie uit deze test kun je gebruiken voor je eigen professionele ontwikkeling en bij de ontwikkeling van jouw jouw RvB, RvT of RvC als geheel.

De test is nog in ontwikkeling, daarom bieden we nu gratis aan, in ruil voor jouw goede feedforward.

Ik ben benieuwd: werkt de test voor jou? Stelt de test je de juiste vragen om jezelf te kunnen ‘scoren’ als het om grootluisteren en samenwerken gaat? Wat zou er beter/anders kunnen? Je feedforward is van harte welkom!

In de loop van 2024 willen we de test ook digitaal kunnen aanbieden. Dan zul je als organisatie deze luistertest ook kunnen aanbieden als ontwikkelingsinstrument en snel een indruk krijgen hoe het gesteld is met het grootluistervermogen binnen jouw team/RvB/RvC of RvT.

Met deze test hopen willen we bijdragen aan zowel de bestaans- als verstaanszekerheid in Nederland. We willen eraan bijdragen er binnen jouw organisatie voldoende plekken zijn of komen, waarin oprechte, open gesprekken gevoerd kunnen worden. Over leuke én over lastige zaken. Waar alle stemmen mogen klinken. Waar (verstorende) patronen van gedrag snel worden herkend, zodat ze effectief kunnen worden omgebogen. Plekken waar het merkbaar bruist van de positieve energie. Plekken waarin men elkaar al vragenderwijs inspireert en tot grote hoogte laat stijgen.

Je kunt jouw luistertest hieronder direct bestellen. Ik streef ernaar je de test binnen 24 uur toe te zenden. Document niet ontvangen? Dan is er onverhoopt iets misgegaan. Bel of mail dan gerust, dan maak ik je bestelling alsnog zo snel mogelijk in orde.

Wil je meer weten over assessmentbegeleidiging of voorbereiding? Of wil je een training grootluisteren voor jouw RvT/RvB/RvC? Neem dan gerust contact op: petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl of bel: 06-33803867

Uiteraard kun je ook het boek ‘Mag ik je grootluisteren? Vertel!’ bestellen, als je liever lezend leert.

 

 

Inschrijven

Tickets

Soort ticket Plaatsen
Zelfevaluatie grootluisteren voor commissarissen I Concepttest
Ja ik wil graag de concept zelfevaluatietest grootluisteren voor commissarissen ontvangen (RvB, RvC en RvT) - en wil hier feedforward op geven

Registratiegegevens

Hierbij bevestig ik akkoord te gaan met de Algemene voorwaarden

Booking Summary

1
x Zelfevaluatie grootluisteren voor commissarissen I Concepttest
€0,00
Totaal
€0,00 Belastingen inbegrepen

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 08/07/2024 - 31/12/2024
00:00

Categorieën

Beschikbare plaatsen:
98

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

DONEER een CoachKwartiertje – 15/30/45/60 minuten volledige aandacht voor iemand die het nodig heeft

DONEER een CoachKwartiertje – 15/30/45/60 minuten volledige aandacht voor iemand die het nodig heeft

Doneer een CoachKwartiertje – Heel regelmatig melden zich veelal zeer talentvolle jonge hoogvliegers bij ons, die graag gecoacht willen worden omdat ze ergens in hun studie of vroege loopbaan vastlopen. Zij hebben behoefte aan gerichte aandacht, iemand die hen helemaal kan zien en accepteren voor wie ze helemaal zijn en een stukje begeleiding in het […]

APPA coachtraject en begeleiding voor politici

APPA coachtraject en begeleiding voor politici

APPA coachtraject en begeleiding voor wethouders, burgemeesters, gedeputeerden en politici – Een aantal jaren geleden heb je bewust de keuze gemaakt voor de politiek. Veelal vanuit diepe waarden en overtuigingen heb je je samen met anderen ingezet voor dat wat jij belangrijk vindt voor mensen, organisaties en onze samenleving als geheel – op stedelijk, provinciaal, […]

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]