Lunchlecture Ik Luister je groot I Universiteit Wageningen I Gratis

‘Ik Luister je groot’ voor leiders (in-spe) I Lunchlecture van Wageningen Debating
Leer je studenten/professoren/collega’s/partner om je vinger winden en je persoonlijke en zakelijke gunfactor fors verhogen

door Petra Hiemstra I Woensdagmiddag 25 februari 2015 I 12.30-13.30 uur I Gratis I
@ Impulse Stippeneng 2, 6708 WE Wageningen, Gebouw 115

Luisteren is zonder twijfel de belangrijkste vaardigheid voor leiders(in-spe). Uitmuntende studenten, excellente leiders en succesvolle ondernemers zijn in staat om op meerdere niveaus te luisteren. Zij kunnen tegelijkertijd luisteren naar zichzelf én de ander en zijn ook in staat anderen ‘groot te luisteren’. Dat wil zeggen: zodanig naar anderen te luisteren dat zij gaan stralen en excelleren. Dat sterkt hun gunfactor, ze krijgen makkelijk gedaan wat ze willen en ze vangen tijdig belangrijke signalen op ten aanzien van kansen en bedreigingen. Ze kunnen ook makkelijk hoofd en bijzaken van elkaar onderscheiden en problemen laten waar ze horen. Hierdoor houden zij hun hoofd vrij voor creatieve en strategische processen, kunnen zij coachen met een ‘leeg hoofd’ en ervaren ze meer rust.

Door gerichte oefeningen en vanuit de ‘Theorie U’ van Otto Scharmer geven we je tijdens deze korte lunchlecture inzicht in verschillende manieren van luisteren en behandelen we technieken om je gesprekspartners en relaties beter te verstaan en begrijpen. Je leert hoe je voorkomt dat jouw aannames en oordelen je in de weg zitten. Je leert effectieve gesprekstechnieken om gericht door te vragen zodat anderen je meer willen vertellen. En je leert tussen de regels door te luisteren naar de bedoelingen, zorgen en wensen van je gesprekspartner. Aan het eind van de lunchlecture heb je meer helderheid, energie en vreugde in gesprekken, meer waardering en erkenning van je (gespreks)partner(s). Met meer rust en prettige relaties tot gevolg.

Want of je nu student, debater, professor, consultant, coach, mediator, ondernemer, manager of politicus(in-spe) bent: goed luisteren is de basis van je vak!

De lunchlecture wordt verzorgd door Petra Hiemstra, directeur van de Haagse Hoogvliegers. Een organisatie die net zo lang naar haar cliënten en relaties luistert totdat zij stralen en excelleren. Daarna verbinden zij hen desgewenst actief met anderen die voor het realiseren van hun dromen en wensen van belang zijn. Petra zelf is een echte ‘Giving Backer’ die graag mensen) die, ambitieus en maatschappelijk betrokken zijn, ontmoet (en verbind). Mensen die hun dromen verwezenlijken en die ervoor openstaan om elkaar daarbij te ondersteunen.

Heb je interesse?
Stuur dan een mail naar wageningendebating@gmail.com of klik op deelnemen bij het Facebook event. Meer informatie is te vinden op www.wageningendebating.com

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 25/02/2015
12:30 - 13:30

Locatie
Universiteit Wageningen I Impulse

Categorieën

Beschikbare plaatsen:
10

0 SCHRIJF EEN REACTIE

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *