Systeemopstelling Holistische Zorg 2 & ZorgSparen

Systeemopstelling Heel de Mens I Zorgsparen I Holistische Zorg I Haagse Hoogvliegers

Systeemopstelling Holistische Zorg 2 & ZorgSparen

Als zelfbenoemde ministers voor Holistische Zorg en Gezonde generaties organiseren we op 28 augustus voor de 2e keer een maatschappelijke systeem opstelling rond de door ons gewenste heel-de-mens zorg. Je bent van harte welkom als je samen met ons systemisch wil onderzoeken hoe we samen kunnen toe bewegen naar de liefdevolle, menselijke, holistische en vitale heel-de-mens-zorg, zoals wij die idealiter voor ons zien.

Waar: Veenakkerweg 5, Den Hoorn (voldoende parkeergelegenheid, ong. 30 minuten lopen vanaf de tramhalte)
Tijd: van 13.15-17.30 uur
Je investering: 60,50 Euro incl. BTW

Wat gaan we doen?

Wij zijn benieuwd naar de vragen: welke rol(len) spelen ‘geld’, ‘grond’, cliënten, ‘heelhuizen’, zorgondernemers, zorgverzekeraars, banken, gemeenten, fondsen, het rijk en zorgprofessionals in de transitie van curatieve naar preventieve/viventie zorg? Wat vraagt deze transitie van wie? Welke krachten en tegenkrachten zijn in het maatschappelijke veld aanwezig? Welke stemmen of boodschappen willen in deze transitie gehoord worden? Hoe zorgen we ervoor dat in de nieuwe heelhuizen, geboortecentra, burn-out hotels, kuuroorden en herstelcentra van de toekomst de client wél centraal blijft staan? Hoe zorgen we ervoor dat deze aanvullende holistische welzijnszorg kundig, liefdevol en betaalbaar blijft?

Natuurlijk zijn we specifiek benieuwd hoe we met het door ons nieuwe project ZorgSparen een positieve bijdrage kunnen leveren aan het vrijkopen van de grond/gebouwen die voor het leveren van de door ons gewenste/beoogde liefdevolle menselijke zorg gewenst zijn. We zullen de opstellingenmiddag rond deze vraag beginnen en vertrouwen erop dat de middag ‘als vanzelf’ de vorm krijgt die de bedoeling is.

Het kan zijn dat we 1 lange opstelling doen. Het is ook heel goed mogelijk dat er ruimte is om verschillende vraagstukken samen te onderzoeken. Als er voldoende tijd is kunnen we bijvoorbeeld samen kijken naar wat er gebeurt als we de heelhuizen-van-de-toekomst en de (geboorte)centra voor Gezin en Geluk zoals we die idealiter voor ons zien opstellen? Of wat er voor nodig is om grond en gebouwen duurzaam vrij te kopen en ten goede te laten komen aan de lokale gemeenschap zelf. Of wellicht heb je zelf een passende vraag of wens die we in dit kader samen kunnen onderzoeken?

Programma

  • 13.15 uurWelkom & ontvangst door Petra Hiemstra
  • 13.30-14 uur – Rondleiding door Eva Keeris over Avalon
  • 14-17 uur – Opstellingen rond de toekomst van Holistische Zorg & ZorgSparen o.l.v. Tineke van Spaandonk
  • 17 uur – Einde
  • 17-17.30 uur – Eva’s huisgemaakte krachtsoep voor de liefhebbers

Voor wie

Deze systeemopstelling is interessant voor iedere professional die zich betrokken voelt bij de transitie van curatieve naar preventie/viventie zorg en alles wat daarmee samenhangt: leefstijlartsen, coaches, zorgondernemers, therapeuten, psychologen, psychiaters, medewerkers/bestuurders bij banken, medewerkers bij gemeenten, fondsen en het Rijk, zorginstellingen, vertegenwoordigers van banken, zorgverzekeraars en patiëntenverenigingen. Fijn als je met een open geest, open hart en open wil aan deze opstellingen middag kunt en wilt deelnemen, zodat we maximaal ontvankelijk zijn voor wat zich (door ons) wil aandienen.

We vragen al onze deelnemers aan onze activiteiten altijd om aanwezig te zijn met de intentie om alle andere aanwezigen en de trainer(s) groot te luisteren. We vinden het fijn als je oprecht benieuwd bent naar de dromen van je gesprekspartner(s) en bereid bent om te kijken of en hoe je deze een stap verder kunt brengen. We vragen alle deelnemers om je in ieder gesprek zoveel mogelijk oprecht geïnteresseerde vragen te stellen en passende reflecties te geven voor je verder schrijft aan het verhaal dat zich tussen jullie ontvouwt. Zo zorgen we samen voor een hele fijne setting waarin ieder tot zijn/haar/diens recht kan komen en voor maximale waarde creatie.

Wat kun je verwachten?

Heb je nog niet eerder een familieopstelling, organisatieopstelling of systeemopstelling meegemaakt? Dan zal dit een bijzondere eerste kennismaking zijn. Een systeemopstelling is een liefdevolle methode die via fenomenologisch onderzoek (Bert Hellinger heeft deze werkwijze opnieuw brede bekendheid gegeven) de onderliggende bewegingen en problemen in een familie/organisatie/maatschappelijk systeem bloot kan leggen met als doel om vanuit de ontstane inzichten tot bijvoorbeeld acceptatie of nieuwe oplossingen te komen.

In een Systemisch Werk opstelling kun je worden uitgenodigd om als representant (stand-in) voor jezelf of voor andere personen of elementen uit het systeem (familie, team of organisatie) in de ruimte plaats te nemen. Dit is een intuïtief proces. Iedere representant deelt zijn/haar/diens ervaringen vanuit de plek waar hij/zij op dat moment is. Het gaat er niet om wat je ‘vindt’ maar wat je intuïtief op deze plek ervaart. Dat kunnen bepaalde gevoelens, bewegingen, sensaties, woorden zijn, die voor de opsteller vaak direct of op een later moment heel wezenlijk blijken.

Je bent ook van harte welkom als je enkel toeschouwer wilt zijn en wilt leren hoe systemisch werk in z’n werk gaat en wat de werkzame principes zijn, die zich aandienen.

Opsteller

Deze opstelling wordt begeleid door Tineke van Spaandonk. Tineke van Spaandonk is een ervaren systeemopsteller en werkt normaliter vanuit haar nieuwe huis en thuis in Drenthe. Naast haar praktijk schrijft ze graag (ze zal wat verhalen bundels meenemen – deze zijn te koop voor 10 Euro per stuk) en is ze dol op edelstenen.

Tineke heeft aangeboden deze opstelling kostenloos te willen faciliteren, zodat de kosten voor deze activiteit zo laag mogelijk blijven. Daar zijn we ontzettend blij mee en dankbaar voor! Omgekeerd zullen wij haar vragen haar dromen voor de toekomst met ons te delen, zodat we samen kunnen kijken hoe we die warme wind onder de vleugels kunnen geven!

Waar

Op uitnodiging van Eva Keeris zijn we van harte welkom op het Avalon Retreat Center in Den Hoorn te komen (op de Veenakkerweg 5, 2635NC – ongeveer 30 minuten lopen vanaf de laatste tramhalte, voldoende parkeergelegenheid). Avalon ligt op twee elkaar kruisende Leylijnen en is een plek van kracht, creativiteit en overvloed. Als je dat leuk vindt, wil Eva voorafgaand aan de opstelling met alle plezier een rondleiding over het landgoed verzorgen voor liefhebbers.

Met het door ons beoogde ZorgSpaar project zouden we plekken en zorgzame gemeenschappen als Avalon willen steunen bij het aankopen van de grond en de eventuele verbouwing van de gebouwen op het terrein, zodat het duurzaam kan bijdragen aan de transitie naar holistische zorg voor iedereen.

Avalon Retreat Center in Den Hoorn is een krachtplek met een zelfvoorzienende helende voedseltuin en grondgebonden zorg. Bij Avalon staat het herstellen van de vrouwelijke energie in zowel vrouwen als mannen en het revitaliseren van zowel de aarde als de mens centraal. Hiertoe biedt Avalon verschillende retraitevormen aan.

Op dit moment wordt het Avalon Retreat Centre gevormd door een groep bijzondere vrouwen. Zij dragen allemaal op hun eigen manier met activiteiten en ceremonies bij aan het vergroten van het zelfherstellende vermogen van de mens. Dit doen zij vanuit diverse spirituele en expressieve werkvormen, meditatie, humor én met voeding van eigen bodem in de breedste zin van het woord.

Gastvrouw Eva Keeris: “Op Avalon praten we niet alleen over de transities in de samenleving, we DOEN ze. Alle vrouwen die op het landgoed zijn neergestreken, hebben het risico genomen om alles los te laten en het gewoon te gaan proberen. We kunnen daarin veel praktische hulp gebruiken om samen met elkaar het Nieuwe uit te vinden terwijl we het aan het doen zijn. Geld is er natuurlijk één van, maar er is zoveel meer kapitaal wat mensen praktisch kunnen inzetten waardoor we samen met elkaar ineens meters kunnen maken. Deze systeemopstelling hier uitnodigen is er al één van.”

Op het terrein groeien 140 verschillende soorten planten, bomen en bloemen, waarvan de meeste eetbaar en/of medicinaal zijn. Bijzonder indrukwekkend!

Je investering – 60,50 Euro

We vragen je een bescheiden bijdrage van 60,50 Euro voor deze middag. Onze intentie is om dit bedrag in 3 delen te splitsen: 1/3 deel is voor zaalhuur en catering van Avalon, 1/3 deel is voor de opstelster (ook al heeft ze aangeboden deze opstelling gratis te verzorgen) en 1/3 deel is de eerste opbrengst voor het project ZorgSparen. Kun en wil je méér bijdragen (in welke vorm ook)? Heel graag!

We willen graag dat iedereen die er bij wil zijn ook kan deelnemen. Is dit bedrag voor jou te hoog? Laten we dan samen even kijken naar wat wél mogelijk is en of er een andere manier is waarop je een bijdrage kunt en wilt leveren aan de doelstellingen van Avalon/ZorgSparen/Tineke van Spaandonk.

Je kunt je hieronder inschrijven. In de ontvangstbevestiging staan alle gegevens die je voor je accountant/werkgever nodig hebt (incl. BTW percentage). Wil je liever een echte factuur, dan kan dat natuurlijk ook. Meld je dan graag aan via: petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl o.v.v. Aanmelding Systeemopstelling HZ I ZorgSparen en vermeld in de mail de gegevens die je op de factuur vermeld wilt hebben: je bedrijf/organisatie, adresgegevens, mailadres facturatieafdeling en eventueel grootboeknummer.

Achtergrond

In 2018 organiseerden we voor het eerst een maatschappelijke systeemopstelling rond Holistische Zorg, tijdens ons congres Heel de Mens. Toen onderzochten 55 holistische zorgprofessionals en pioniers samen aan de hand van een persoonlijke ziektegeschiedenis waar het zorgsysteem op dat moment ‘vast zat’ én wat er nodig was / waar het systeem naar toe wilde bewegen als het de vrije ruimte kreeg. Op dat moment een absoluut unicum in systeem-opstellingenland. Deze opstelling was net zo intens als dat zij inzichtrijk was, voor alle betrokken. Allerlei verschillende ‘elementen’ wilden zich in de opstelling gerepresenteerd zien: de dood, het leven, artsen, getuigen van artsen etc. We vatten onze bevindingen van deze dag samen in een zorgsignatuur. Nu, ruim 5 jaar later, is het de juiste tijd voor een vervolg.

ZorgSparen

ZorgSparen is een nieuw project-in-wording van Haagse Hoogvliegers. Het is een individueel én collectief spaarsysteem dat ons als burgers in staat stelt om tijdig te gaan sparen voor de aanvullende/preventieve/welzijnszorg die wij nodig hebben om gezond, gelukkig en heel te worden en te blijven. Tegerlijkertijd is ZorgSparen een collectief spaarsysteem waarmee we tenminste 12 heelhuizen en 12 centra voor gezin en geluk in Nederland willen realiseren. Deze gezondheids- en welzijnscentra zijn de ‘kuuroorden/blue zones’ zoals wij die idealiter voor ons zien.

Hier vind je onze meest recente presentatie – deze wordt voortdurend geactualiseerd aan de hand van de nieuwste inzichten:

ZorgSparen_Versie 3

Je kunt je hieronder direct inschrijven. Omdat recentelijk de hele achterkant van website is vernieuwd, kan het zijn dat er met het inschrijven en/of betalen iets misgaat. Mocht dat onverhoopt het geval zijn, stuur me dan graag een mail met je aanmelding en vermeld in de mail je adresgegevens. Dan ontvang je over ong. 2 weken een bevestiging & factuur. Stuur dan graag een bericht met in de titel: Aanmelding systeemopstelling HZ/Zorgsparen naar: petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.


Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 28/08/2023
13:15 - 17:30

Locatie
Avalon

Categorieën

Beschikbare plaatsen:
33

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

Het CoachKwartiertje – Soms heb je NU behoefte aan een luisterend oor. Warme aandacht voor JOU. Een paar goede vragen die zaken verhelderen of in een ander licht zetten. Liefdevolle en heldere reflectie van een neutraal persoon. Intervisie over een lastige casus. Voor al die momenten is het Coachkwartiertje bedoeld. Het CoachKwartiertje is een kort […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]