Luistertraining voor artsen, professionals en politici

Al 5 jaar lang bieden we zeer gewaardeerde luistertrainingen aan voor studenten, psychologen, coaches, trainers, artsen, politici en bestuurders. Inmiddels hebben we enkele duizenden mensen geleerd zichzelf en anderen groot te luisteren. Mét resultaat.

Onze trainingen zijn 'up tempo', actief, vrolijk en verbindend. Wij richten ons in onze trainingen vooral op de al ervaren luisteraar die nóg meer verdieping en 'magie' wil bereiken.

Luistertraining Ik Luister Je Groot - Basis

In onze basis Ik Luister Je Groot - luistertraining leer je op basis van een helder theoretisch kader:

1. de Universele voorwaarden voor Meesterschap in coachend (groot)luisteren;
2. Wat de meest gemaakte luisterfouten zijn (en hoe je die voorkomt);
3. Een 'heilige, veilige luisterruimte scheppen voor jezelf en de ander(en)' (Margareth Guenter);
4. Gericht gidsen, volgen en sturen (motiverende gespreksvoering)- wat doe je, wanneer en waarom?;
5. Ervoor zorgen dat je gesprekspartners zich ook echt helemaal door jou gezien, gehoord en erkend v o e l e n;
6. De ander grootluisteren vanuit de standaard Gesprekscyclus;
7. De ander grootluisteren vanuit de Persoonlijke Ontwikkelingscyclus;
8. Rake vragen stellen die tot verhoogde innerlijke motivatie en zelfregie leiden bij je patiënten, cliënten, medewerkers en gesprekspartners, en;
9. In korte tijd zelfs zeer sterke innerlijke overtuigingen liefdevol en effectief ombuigen, zodat de ander weer gaat strelen en excelleren!

Luistertraining Ik Luister Je Groot - Voor gevorderden

In onze verdiepende modules leer je:

1. vanuit al jouw luisterlichamen naar die van je ander luisteren (tegelijkertijd, dit is relationele topsport);
2. luisteren vanuit: Logo(s), Ethos, Pathos, Thymos, Tamas, Kairos, Voluntas en Telos;
3. draagvlak creëren bij je publiek vanuit verschillende Luister Dimensies (Debat, Dialoog, Discussie, Decideren etc.);
4. Je goed te verhouden tot de wijsheid van het 'niet weten' - en hoe je deze periode in alle veiligheid vóór je gesprekspartner kunt laten werken;
5. Sprekend luisteren en luisterend spreken.
6. Systemisch luisteren en ordeningen herstellen.

Prijzen Ik Luister Je Groot - Luistertrainingen

In overleg en afhankelijk van je/jullie wensen We kijken graag samen naar wat haallbaar én betaalbaar is! Desgewenst werken we samen met trainingsacteurs naar keuze om specifieke situaties goed te oefenen. Dit doen we uiteraard altijd in een hele positieve en veilige setting!

De trainers

Onze trainers zijn net als jij ambitieus in het bereiken van hun eigen doelstellingen en ze investeren continu in hun eigen ontwikkeling. Zij willen grote groepen mensen inspireren met hun eigen thema. Daarbij hebben ze heel duidelijk ieder een eigen stijl en aanpak. Juist deze verschillen in ervaring, gedrevenheid en kennis rond het thema Luisterend én Sprekend Leiderschap maken onze trainingen rijjk op verschillende niveaus. Wij stellen onze trainers graag aan je voor.

Petra Hiemstra, luistercoach en luistertrainer, directeur Haagse Hoogvliegers

 

Tijdens haar training leert Petra mensen met hun hele lichaam naar zichzelf en naar anderen luisteren, zodat zij gaan stralen en excelleren. Petra leert je luisteren op persoonlijk (micro), organisatorisch (meso) en maatschappelijk niveau (macro).

Voor jou als spreker (in-spe) is relevant: hoe achterhaal je de ‘vraag achter de vraag’ bij je gesprekspartners en potentiële opdrachtgevers? Hoe zorg je ervoor dat jouw publiek met een open geest, een open hart en een open wil luistert naar jouw verhaal? Hoe sluit je met jouw verhaal aan bij de leer- en luisterstijlen van je publiek, zodat je hen verleidt tot het leveren van positieve en energieke bijdragen aan jouw visie voor de toekomst?

Haagse Hoogvliegers

Arthur Sevenstern, presentatie­trainer, presentatiecoach en initiatiefnemer van Excellent Presenteren

 

Arthur Sevenstern is een van de beste presentatietrainers en -coaches van Nederland. Sinds 2006 heeft hij honderden directeuren, managers en beroepssprekers geholpen bij het ontwikkelen van een eigen, overtuigende en effectieve pre­­­sentatiestijl. Veel presentaties van zijn oud-leerlingen worden als beste gewaardeerd of winnen prijzen.

Door Arthurs persoonlijke, diepgaande en ambitieuze trainingsstijl haal je tijdens de trainingen het beste uit jezelf zodat je dit met gemak kunt delen met jouw publiek.

Excellent Presenteren

Elsewine Rietveld, presence teacher, trainer en auteur en directeur van ‘Own your stage’

 

Elsewine is een ervaren spreker die zich ook goed kan inleven in spanning en spreekangst, omdat zij dit als student ook had. Dankzij haar jarenlange ervaring op het gebied van debatteren en het geven van sprekers- en presence-trainingen, weet zij hoe je een training neerzet die tegelijkertijd veilig én uitdagend is.

Elsewine werkt regelmatig met ervaren sprekers zoals advocaten, directeuren en speakertrainers, voor wie presence vaak een onontgonnen goudmijn is. Elsewine geeft je praktische handvatten om voortaan met nog meer zelf­- vertrouwen, persoonlijk charisma en impact te spreken en zo je publiek écht te raken met je boodschap.

> Feminine Presence

Debbie van der Vegt, imago-coach en directeur van Smyling

 

Al van jongs af aan is Debbie bezig om het mooiste in mensen naar boven te halen. Ze heeft een achtergrond als schoonheidsspecialiste, visagiste en op het gebied van P&O en Management Development. Als Imago Coach helpt zij jou om je uitstraling te versterken, zodat je vol vertrouwen kunt presenteren.

Tijdens haar trainingen leer je alles over het strategisch inzetten van kleding, kleur en persoonlijke presentatie. Debbie geeft je een oprecht, persoonlijk advies waar je echt iets mee kunt. Door je uiterlijke presentatie optimaal in te zetten, zorg je voor een verpletterende eerste indruk.

> Smyling

Frank Schurink, spreker, trainer en auteur, bedenker en directeur van Gedoemanagement

 

Met Gedoemanagement heeft Frank een training ontwikkeld die je op verrassend heldere manier inzicht geeft in hoe je brein reageert op gedoe. Immers, dat is waar de meeste sprekers bang voor zijn: onverwacht gedoe. Hoe ga je daar goed mee om? Wat je leert is hoe je je eigen gedoe tijdens presentaties kunt voorkomen en managen. Je ontvangt verfrissende inzichten waarmee je jouw eigen leervermogen en dat van je publiek kunt stimuleren. Na de training ben je in staat complexe materie in korte tijd over te brengen, zodat je publiek het begrijpt en ermee aan de slag kan.

Het hele begrip gedoe zal na deze dag anders voor je leven. De meeste mensen ervaren het leren ‘managen van gedoe’ als een onverwachte opluchting die ruimte geeft voor vrijheid, zelfexpressie, ontwikkeling, rust, kracht en zelfvertrouwen.

> Gedoemanagement

Waarde van een goed debat



Magnetisch charisma vergroten