Live Action Learning – In juni verzorgen we een pilot training – Doe je mee?

Live Action Learning training Haagse Hoogvliegers

Live Action Learning??? Vast nog nooit van gehoord. Ik ook niet. Tot voor kort.

Live Action Learning is een combinatie van Action Learning & Live Action Role Play. Action Learning is een proces waarbij een kleine groep aan echte problemen werkt, actie onderneemt en leert als individu, als team en als organisatie. Het helpt organisaties creatieve, flexibele en succesvolle strategieën te ontwikkelen voor dringende problemen. Bij Live Action Role Play (Larp) speel je iemand anders dan jezelf, zonder publiek, alsof je allemaal in dezelfde film speelt.

Collega’s Gijs van Bilsen en Anne van Barlingen stelden recentelijk voor om voor Haagse Hoogvliegers een pilot training te verzorgen. Beiden zijn gepokt en gemazeld in het verzorgen van ‘live action learning’ trainingen. Zo hebben ze bijvoorbeeld 30 senior managers van de Verenigde Naties in Genève twee dagen lang laten spelen en leren. En dat willen ze de komende jaren nog méér doen. Het liefst met hoogvliegers. In juni willen we daarom de eerste ‘Live Action Hoogvlieg training’ aanbieden.

Als je rijksambtenaar bent, kun je deze trainingsdag financieren vanuit de scholingsregeling Blik Vooruit. Via deze regeling kun je het hele trainingsbedrag (1.000 Euro) aanvragen voor trainingen die je klaarstomen voor de volgende stap in je carrière.

Live Action Learning is waardevol als je klaar bent voor een volgende stap in je carrière

Je denkt dat een volgende baan goed bij je past. Weet je het zeker? Nee? Hoe zou het zijn om een dag lang je nieuwe rol te spelen? Om echt in de praktijk en fysiek te ervaren hoe het is om burgemeester, leidinggevende, CEO, teammanager, onderhandelaar of bijvoorbeeld woordvoerder te zijn? Om gericht te oefenen met situaties die je nu eigenlijk nog nooit écht hebt gedaan, zoals mensen aannemen of een slecht nieuws gesprek voeren. Om te ervaren wat je van nature moeiteloos en makkelijk af gaat en op welke punten het juist spannend wordt? Al deze elementen zijn waardevol om mee te nemen in het sollicitatieproces voor je volgende droombaan.

Elke nieuwe baan brengt uitdagingen mee. Waar zitten die van jou? Zitten de spannende elementen van jouw (toekomstige) nieuwe baan op het vlak van leiderschap, sociale interactie of jouw positie binnen een team? Dan biedt Haagse Hoogvliegers samen met Live Action Learning jou een hele interessante trainingsdag aan.

Deze training is bij uitstek geschikt voor mensen die echt gericht willen werken aan vaardigheden die tot uiting komen in sociale interactie. Jij bepaalt zelf jouw leerdoel. Tijdens het eerste deel van de training gaan we dat leerdoel scherp formuleren.

Denk daarbij aan leerdoelen zoals:
– Krachtig leiderschap neerzetten
– Helder grenzen stellen – energetisch en verbaal
– Een slecht nieuws gesprek voeren
– Beleid verdedigen in lastige omstandigheden
– Luisteren naar de verschillende belangen
– Omgaan met ondermijnend gedrag
– Jezelf en anderen grootluisteren onder alle omstandigheden

Wat is Live Action Learning precies?

Als dit scherp is, gaan we aan de slag met de ‘Live Action Learning’ leermethode. Deze methode gaat ervan uit dat je vaardigheden echt moet uitproberen voordat je ze in jouw systeem kunt implementeren. Je moet eerst uittesten op welke manier de gewenste vaardigheden bij jou passen. Op die manier wordt het authentiek gedrag in plaats van gekopieerd gedrag. We doen dit door je deel te laten nemen aan een ‘scenario’, waarbinnen jij en de andere deelnemers een rol hebben. Samen met jou zetten we een zakelijke setting neer. Jij als deelnemer speelt hierin een rol, bijvoorbeeld die van teammanager. Deze teammanager líjkt heel erg op jou, maar jij bent het niet. Door vanuit die rol te interacteren met anderen binnen deze setting, krijg je de mogelijkheid om je vaardigheden bewust in te zetten en ermee te experimenteren. Deze vorm van vaardigheden trainen is veel intenser dan een regulier rollenspel, maar ook veel comfortabeler. Er is namelijk geen publiek, want iedereen is tegelijkertijd bezig. Ook kun je de tijd nemen om dingen uit te proberen zonder dat je hierop beoordeeld wordt. Je hebt tijdens ‘live action learning’ bijvoorbeeld de ruimte om te ontdekken met welke energie jij ‘nee’ kunt zeggen, wat je voelt als je iets anders dan anders doet, en wat werkt én bij jou past.

Hoe ziet de trainingsdag eruit? Het programma

In de ochtend ligt de focus dus op je leerdoel.  We kijken samen naar jouw valkuilen, allergieën, kwaliteiten en uitdagingen. We diepen jouw leerdoel uit: Wat is het precies en hoe zou jij dit idealiter in willen zetten? Als we alles
rationeel hebben uitgedacht, gaan we verder met ‘voelen’. Op welke manier kun jij ook fysiek de gewenste vaardigheid tot uiting laten komen? Welk effect heeft je leerdoel en gewenste nieuwe rol op je houding, manier van lopen, etc.

Vervolgens creëren we hier een rol omheen, en gaan we ’s middags samen in de fictieve zakelijke setting de vaardigheden trainen. Naderhand kijken we tijdens de reflectie terug en vooruit: Wat heb je ervaren, en hoe geeft dit handvatten? Hoe kun je delen van het karakter dat je nu gespeeld hebt, meenemen naar jouw (nieuwe) functie?

Aan het eind van de dag heb je:
– Een helder zelfgekozen leerdoel behandeld
– Op een creatieve en leuke manier hiermee kunnen experimenteren.
– Handvatten waarmee je de gevonden vaardigheden ook in het dagelijks leven op kunt roepen.

Over de trainers

Gijs van Bilsen en Anne van Barlingen van ‘Live Action Learning’ begeleiden de training.
Petra Hiemstra van Haagse Hoogvliegers is de hele dag aanwezig als coach.

De afgelopen jaren lanceerde Gijs met succes de trainingen Improviserend Organiseren, Leren Loslaten en Wat wordt jouw nieuwe GAAF bij ons. Anne is een excellente speechschrijfster die zich heeft ontwikkeld tot ‘Hoofd Verbeelding’ bij Live Action Learning.

Naast deze training geven Anne & Gijs een 4-daagse leiderschapstraining, geven ze lezingen over de kracht van verbeelding en ontwerpen ze serious games voor organisaties.

Wanneer en waar

Deze trainingsdag wordt in juni georganiseerd.
Je bent welkom vanaf 9.30 uur. Om 10 uur start de training. We zijn klaar tussen 17.30 en 18.00 uur.
Er is plek voor 8 tot 10 deelnemers.
Locatie: Carlton Ambassador Hotel in Den Haag, Sofialaan 2. In de buurt is voldoende betaalbare parkeergelegenheid. De locatie is rolstoeltoegankelijk (check wel even of er een WC is op de begane grond).

Live Action Learning – Je investering

Normaliter kost een Live Action Learning training rond de 1.500 tot 2.000 Euro per persoon per dag. Omdat dit een pilottraining is, willen we deze dag aanbieden voor 1.000 Euro incl. lunch, lekkers en BTW in ruil voor jouw feedforward.

We vragen je om aanwezig te zijn met de oprechte intentie om een fijne dag te hebben met je collega deelnemers en de trainers. Om alle aanwezigen groot te luisteren. Om écht te willen weten wat ieders dromen zijn en om deze warme wind onder de vleugels te blazen als dit in jouw vermogen ligt. Idealiter ligt de verhouding spreken/luisteren op 40/60%. Goed gezelschap is altijd gegarandeerd!

We zijn erg blij met je specifieke feedforward, enkele dagen na de training. Wat ging er GOED? Wat kan er BETER? Zo kunnen de trainers hun aanbod perfectioneren.

Voorbereidingen Live Action Learning

We vragen je om 2 weken van te voren op 1 A4 zelf jouw ideale volgende carrière stap te omschrijven. Hoe beter je kunt aangeven waaraan je wilt werken, hoe beter wij je daarin kunnen faciliteren en oefeningen kunnen bedenken die voor jou écht helpend zijn. Je kunt daarbij zelf aangeven hoe ‘uitdaagbaar’ je bent. Vind je het erg spannend? Dan houden we daar rekening mee. Voel je je behoorlijk comfortabel? Dan kunnen we samen meer stretch opzoeken. Uiteraard creeeren we een uiterst veilige leeromgeving waarin jij je geheel vrij voelt om bepaalde facetten van jezelf te laten zien. En is er op ieder moment ruimte om bij te stellen. Dit doen we in goed overleg en in goede harmonie.

Aantal deelnemers

We hebben minimaal 8 deelnemers nodig om de training te kunnen aanbieden. Maximaal zullen er 12 mensen deelnemen.

Interesse?

Stuur een bericht naar petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl en we zetten je op onze lijst. Bij voldoende animo prikken we een datum en kun je je definitief inschrijven.

Inschrijven

Tickets

Soort ticket Prijs Plaatsen
Ja ik heb interesse in een Live Action Learning training in juni 2024
Zet me graag op de lijst.
€0,00
Ja ik schrijf me in voor de Live Action Learning training
Schrijf je graag in zodra de datum bekend is!
€1.000,00

Registratiegegevens

Hierbij bevestig ik akkoord te gaan met de Algemene voorwaarden

Booking Summary

Please select at least one space to proceed with your booking.

Payment and Confirmation


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 01/06/2024 - 30/06/2024
09:30 - 18:00

Locatie
Carlton Ambassador Hotel

Categorieën

Beschikbare plaatsen:
12

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

Nieuw: Biografie & Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book)

Nieuw: Biografie & Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book)

Biografie & Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]