Plankgas op weg naar vernieuwing – Bestuurders moeten versnellinkje bijschakelen
Door Petra Hiemstra

Plankgas op weg naar vernieuwing – Nieuwe ministeries voor Stilte, Nuance, Betaalbaar Wonen of Verbinding. Volgens Petra Hiemstra zijn die nodig om grote maatschappelijke vraagstukken, zoals de klimaatcrisis en de woningnood, op te lossen. In Ministeries voor de Nieuwe Tijd interviewt ze deskundigen uit alle hoeken van de samenleving, met telkens dezelfde hoofdvraag: wat zou jij doen als je minister was? Het resultaat is een leidraad voor bestuurders: hoe om te gaan met de veranderende samenleving? boekbespreking van Ministeries voor de…

Ministerie voor Alternatieven – Walter Dresscher
Door Petra Hiemstra

Ministerie voor Alternatieven – Zolang we met elkaar in dezelfde “boot” zitten én voldoende fluïde, veerkrachtig en verbeeldingskrachtig zijn om alternatieven te bedenken, zijn alle problemen oplosbaar, gelooft Walter Dresscher. In dit artikel betoogt hij dat: Collectief leren denken in alternatieven ongelooflijk veel Positief Toekomst Perspectief biedt; Alternatieve mobiliteit betekent dat je in 2 uur met de ET3 in Beijing kunt zijn; Natuurlijk wonen in steden heel goed mogelijk is; We veel energiezuiniger kunnen leven als we ándere keuzes maken;…

Hoffelijk Den Haag I Interview met Petra Hiemstra in Ter plekke Den Haag Centraal
Door Petra Hiemstra
Hoffelijk Den Haag

Hoffelijk Den Haag I Interview met Petra Hiemstra – Ondernemer Petra Hiemstra (Drachten,1975) deed tussen de HAVO en VWO een jaar high school in Amerika (Sioux Falls, South Dakota). Aan de Haagse Hogeschool volgde ze de Hogere Europese Beroepen Opleiding, daarna studeerde ze bestuurskunde in Leiden. Zes jaar lang woonde ze in de Struyck aan het Rijswijkseplein. Via Eindhoven (baan bij Deloitte) en Maastricht (fondsenwerver voor de gemeente) keerde ze terug naar de hofstad. Na functies bij de Kessler Stichting…

Hoe gaan we dit uitleggen door Jelmer Mommers – Boekbespreking
Door Petra Hiemstra

Hoe gaan we dit uitleggen – We zijn het ’tippingpoint’ inmiddels voorbij. De meesten van ons zijn inmiddels doordrongen van de urgentie van het ‘klimaatprobleem’. Wat maakt dan dat het aanpakken ervan zo lastig is of lijkt? Jelmer Mommers, schrijver voor De Correspondent, geeft er in zijn recent verschenen boek ‘Hoe gaan we dit uitleggen’ (juni 2019) een helder antwoord op. boekbespreking door Petra Hiemstra, 5 november 2019 Hoe gaan we dit uitleggen? Mommers schrijft: “De belangrijkste reden dat we…